Mliečne výrobky. Jogurt, kefír a acidofilné mlieko. Pomáhajú zlepšovať mikroflóru tráviaceho traktu.
Cvikla. Má laxatívny účinok. Stopové prvky ktoré obsahuje, pomáhajú obnoviť funkciu pečene. Aktivuje sekréciu žalúdočnej šťavy a následne zlepšuje proces trávenia.
Ovsené vločky. Chránia a obaľujú sliznicu čreva. Taktiež vďaka nerozpustnej vláknine stimulujú črevnú peristaltiku a odstraňujú toxíny z čreva.
Cuketa. Obsajuje veľa vlákniny, ktorá pomáha obnoviť funkcie tráviaceho systému.
Zázvor. Pomáha pri nadúvaní. Jeho účinné látky urýchľujú odbúravanie plynov a ich vylučovanie. Stimuluje produkciu pankreatických tráviacich enzýmov, čím zlepšuje trávenie a urýchľuje metabolizmus.
Kyslá kapusta. Obsahuje veľké množstvo vlákniny a baktérií mliečneho kvasenia, ktoré pôsobia ako prírodné probiotiká.
Zdroj: telegram.org