Šošovicová polievka

Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Polievka zo šošovice chutí naozaj každému a navyše spolu s ostatnými strukovinami pôsobí dobre aj na črevá a trávenie.

Potrebujeme:

• 500 g šošovice
• 1 cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• 30 g masla
• 2,5 litra vývaru alebo vody
• 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
• olivový olej
• soľ a korenie

Postup:

1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno.

2. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme trochu oleja a zľahka opražíme cibuľu a cesnak, pridáme paradajkový pretlak a dusíme asi 5 minút.

3. Potom vsypeme šošovicu do hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom a varíme, kým šošovica nezmäkne.

4. Červenú šošovicu stačí variť 25 minút, zelená sa varí o niečo dlhšie.

5. Uvarenú šošovicu môžeme rozmixovať alebo nechať v celku.

6. Polievku podľa chuti osolíme, okoreníme, môžeme pridať aj červenú papriku.

7.V samostatnej rajničke rozpustíme maslo a upražíme ho do zlatistej farby.

8. Maslo vlejeme do polievky a premiešame, jedlo tak získa úžasnú chuť.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: sovet-ok.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *