Polievka zo šošovice chutí naozaj každému a navyše spolu s ostatnými strukovinami pôsobí dobre aj na črevá a trávenie.
Potrebujeme:
• 500 g šošovice
• 1 cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• 30 g masla
• 2,5 litra vývaru alebo vody
• 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
• olivový olej
• soľ a korenie
Postup:
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno.
2. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme trochu oleja a zľahka opražíme cibuľu a cesnak, pridáme paradajkový pretlak a dusíme asi 5 minút.
3. Potom vsypeme šošovicu do hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom a varíme, kým šošovica nezmäkne.
4. Červenú šošovicu stačí variť 25 minút, zelená sa varí o niečo dlhšie.
5. Uvarenú šošovicu môžeme rozmixovať alebo nechať v celku.
6. Polievku podľa chuti osolíme, okoreníme, môžeme pridať aj červenú papriku.
7.V samostatnej rajničke rozpustíme maslo a upražíme ho do zlatistej farby.
8. Maslo vlejeme do polievky a premiešame, jedlo tak získa úžasnú chuť.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovet-ok.ru