Nie je možné prestať ich jesť! Úžasné jedlo!
Potrebujeme:
- 3 veľké baklažány
- 600 g kuracích stehien
- 100 g surovej ryže
- 1 uhorka
- 1 paprika
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- 20 g čerstvých byliniek (použili sme kôpor, petržlen a bazalku)
- olej na vyprážanie
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Pripravíme plnku: kuracie stehná uvaríme v osolenej vode, kým nie sú mäkké. Necháme ich vychladnúť a mäso nakrájame na kocky.
2. Uvaríme ryžu a necháme ju vychladnúť.
3. Uvarenú ryžu, uvarené mäso, nakrájané bylinky, pretlačený cesnak, kyslú smotanu, soľ a mleté čierne korenie dobre premiešame.
4. Pripravíme roládky: Baklažán nakrájame na pozdĺžne plátky s hrúbkou 3-5 mm.
5. Plátky baklažánu posypeme soľou a necháme 5-10 minút pustiť šťavu. Potom ich osušíme papierovými utierkami.
6. Opečiem ich na malom množstve oleja na miernom ohni z oboch strán, kým nezmäknú a chytia zlatú farbu. Preložíme ich na tanier vyložený papierovými utierkami a odstránime prebytočný olej.
7. Uhorku a papriku nakrájame na pásiky.
8. Do stredu každého plátku baklažánu položíme lyžicu plnky. Pridáme na ňu pásik uhorky alebo paradajky.
9. Potom plátok baklažánu zvinieme do roládky.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu