Chrumkavé talianske kanapky

Chrumavé talianske kanapky
Chrumavé talianske kanapky

Vynikajúce občerstvenie v talianskom štýle – hotové za 10 minút!

Veľmi atraktívne a lahodné predjedlo, vhodné aj k slávnostnému stolovaniu. Pripravuje sa rýchlo, zo surovín dostupných pre každého.

Potrebujeme:

  • 1 bagetu
  • cesnak
  • syr mozzarella
  • 2-3 paradajky
  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • olivový olej

Postup:

1. Bagetu nakrájame na tenké plátky, hrubé asi 1 cm, potom ich opečieme na suchej panvici u oboch strán, kým nezískajú zlatistú kôrku.

2. Ošúpeme strúčik cesnaku a potrieme ním každý krajec chleba.

3. Nakrájame syr mozzarella a položíme kúsok na každý krajec chleba.

4. Paradajky nakrájame na malé kocky, cesnak a bazalku nasekáme nadrobno. Pridáme ich do misky spolu so soľou, čiernym korením a dvoma lyžičkami olivového oleja. Všetko spolu zamiešame.

5. Následne na každý krajec opečenej bagety s mozzarellou, pridáme 1-2 polievkové lyžice paradajok a pokvapkáme ich olivovým olejom.

6. Nakoniec kanapky ozdobíme lístkami bazalky a podávajte! Sú skutočnou pochúťkou!


Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *