Vynikajúce občerstvenie v talianskom štýle – hotové za 10 minút!
Veľmi atraktívne a lahodné predjedlo, vhodné aj k slávnostnému stolovaniu. Pripravuje sa rýchlo, zo surovín dostupných pre každého.
Potrebujeme:
- 1 bagetu
- cesnak
- syr mozzarella
- 2-3 paradajky
- niekoľko lístkov čerstvej bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
- olivový olej
Postup:
1. Bagetu nakrájame na tenké plátky, hrubé asi 1 cm, potom ich opečieme na suchej panvici u oboch strán, kým nezískajú zlatistú kôrku.
2. Ošúpeme strúčik cesnaku a potrieme ním každý krajec chleba.
3. Nakrájame syr mozzarella a položíme kúsok na každý krajec chleba.
4. Paradajky nakrájame na malé kocky, cesnak a bazalku nasekáme nadrobno. Pridáme ich do misky spolu so soľou, čiernym korením a dvoma lyžičkami olivového oleja. Všetko spolu zamiešame.
5. Následne na každý krajec opečenej bagety s mozzarellou, pridáme 1-2 polievkové lyžice paradajok a pokvapkáme ich olivovým olejom.
6. Nakoniec kanapky ozdobíme lístkami bazalky a podávajte! Sú skutočnou pochúťkou!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu