Gaštanové kocky s banánom a čokoládou

Gaštanové kocky s banánmi a čokoládou
Gaštanové kocky s banánmi a čokoládou

Gaštanové pyré je mojou obľúbenou pochúťkou už od detstva, je fajn aj samotné , ale čo tak skúsiť ho pridať do fantastického krémového dezertu!

Gaštany sú okrem toho aj zdravá potravina plná užitočných živín , tak poďme do toho!

Potrebujeme na cesto:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 ml oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor

Potrebujeme na krém:

  • 500 g gaštanového pyré
  • 200 g masla

Potrebujeme na čokoládovú polevu:

  • 200 g čokolády na varenie
  • 50 g stuženého tuku

Potrebujeme na dokončenie:

  • 6-7 banánov
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

1. Pripravíme cesto: oddelíme žĺtky od bielkov, potom žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme múku, orechy, kakao, práškom do pečiva a olej. Na záver vmiešame tuhý sneh z bielkov.

2. Cesto upečieme v rúre vyhriatej na 175°C, po dobu 30 minút.

3. Pripravíme krém: vymiešame gaštanové pyré s maslom.

4. Pripravíme čokoládovú polevu: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a stužený tuk a vymiešame hladkú polevu.

5. Následne polovicu krému natrieme na vychladnuté cesto, poukladáme na ňu pozdĺžne prekrojené banány a priestor medzi banánmi potom vyplníme čokoládovou polevou.

6. Dezert vložíme na 20 minút do chladničky, aby čokoláda stuhla. Potom natrieme zvyškom gaštanového krému a nakoniec všetko ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

Pred krájaním necháme dezert stuhnúť v chladničke aspoň 4-5 hodín, najlepšie cez noc.



Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recipeci.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *