Vyskúšajte aj vy pečené kuracie stehienka v cesnakovej marináde.
Potrebujeme:
- 1,2 kg kuracie mäso (nohy alebo krídla)
- 4 polievkové lyžice medu
- 4 polievkové lyžice kečupu
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1,5 čajovej lyžičky soli
- mleté čierne korenie
- 2 polievkové lyžice oleja
Postup:
1. Z kuracích stehienok odrežeme prebytočný tuk, dobre ich umyjeme a mierne osolíme. Nezabudnime, že v marináde bude sójová omáčka.
2. V miske zmiešame kečup, med, papriku, korenie, sójovú omáčku, olej a pridáme rozotreté strúčiky cesnaku. Všetko spolu zamiešame.
3. Mäso polejeme marinádou a dobre ju do mäsa vmasírujeme. Namarinované mäsko odložíme zakryté na 12 hodín do chladničky.
4. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, ale nevymažeme ho olejom. V omáčke je olej, takže sa určite nič nepripáli.
5. Položíme kuracie stehienka na pekáč. Vrch prikryjeme alobalom a vložíte do rúry na 50 minút. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Nakoniec odstránime alobal a nohy zapečieme ďalších 10-15 minút .
6. Hotové mäsko je šťavnaté a oddeľuje sa od kosti. Je tak jemné a voňavé s neuveriteľnou chuťou cesnaku!
Tip: Pred marinovaním na každej nohe urobte malé šikmé zárezy, aby dobre nabrali chuť marinády a rýchlejšie sa upiekli.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovet-ok.ru