Prečo som nikdy predtým takto neupiekla kura? Tak chutné mäsko!

Pečené kuracie stehienka
Pečené kuracie stehienka

Vyskúšajte aj vy pečené kuracie stehienka v cesnakovej marináde.

Potrebujeme:

  • 1,2 kg kuracie mäso (nohy alebo krídla)
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 4 polievkové lyžice kečupu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1,5 čajovej lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 polievkové lyžice oleja

Postup:

1. Z kuracích stehienok odrežeme prebytočný tuk, dobre ich umyjeme a mierne osolíme. Nezabudnime, že v marináde bude sójová omáčka.

2. V miske zmiešame kečup, med, papriku, korenie, sójovú omáčku, olej a pridáme rozotreté strúčiky cesnaku. Všetko spolu zamiešame.

3. Mäso polejeme marinádou a dobre ju do mäsa vmasírujeme. Namarinované mäsko odložíme zakryté na 12 hodín do chladničky.

4. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, ale nevymažeme ho olejom. V omáčke je olej, takže sa určite nič nepripáli.

5. Položíme kuracie stehienka na pekáč. Vrch prikryjeme alobalom a vložíte do rúry na 50 minút. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Nakoniec odstránime alobal a nohy zapečieme ďalších 10-15 minút .

6. Hotové mäsko je šťavnaté a oddeľuje sa od kosti. Je tak jemné a voňavé s neuveriteľnou chuťou cesnaku!

Tip-pre-vas_1

Tip: Pred marinovaním na každej nohe urobte malé šikmé zárezy, aby dobre nabrali chuť marinády a rýchlejšie sa upiekli.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: sovet-ok.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *