Veľmi chutné, nie veľmi jednoduché, ale špeciálne jedlo, ktoré musíte počas zeleninovej sezóny ochutnať!
Potrebujeme:
- 2 cukety
- 1 veľká paradajka
- 100 g tvrdého syra nastrúhaného najemno
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice majonézy
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 3 vajcia
- niekoľko lyžíc polohrubej múky
- soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti
- čerstvé bylinky podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup:
1. Cukety umyjeme a ak chceme, môžete ich aj olúpať.
2. Potom cukety nakrájame na pozdĺžne plátky hrubé asi 5 mm.
3. Položíme ich na dosku a posypeme soľou z oboch strán. Necháme ich 15 minút stáť, potom z nich papierovými utierkami odstránime prebytočnú vodu.
4. Vajcia rozšľaháme vidličkou do hladka, ochutíme štipkou soli. Do druhej misky nasypeme polohrubú múku.
5. Každý plátok cukety obalíme v múke, potom ho ponoríme do rozšľahaných vajec a ešte raz obalíme v múke.
6. Plátky cukety opečieme na panvici na primeranom množstve rozpáleného oleja z oboch strán, kým nezmäknú a nezozlatnú.
7. Preložíme ich na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby sa odstránil prebytočný olej.
8. Zmiešame nastrúhaný syr, pretlačený cesnak, nakrájané bylinky, mleté čierne korenie, kyslú smotanu a majonézu.
9. Paradajku očistíme od semienok a nakrájame na kocky.
10. Na opečené plátky cukety natrieme lyžičku syrovej zmesi, pričom jeden jej krátky koniec necháme nenatretý.
11. Na syrovú zmes pridáme lyžičku paradajkových kociek.
12. Plátok cukety zvinieme do rolky, začínajúc od okraja pokrytého syrovou zmesou. Zaistíme ho špáradlom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu