Ak do mletých morčacích pŕs pridáte nastrúhané jablko a šalviu a necháte marinovať, získate prekvapivo šťavnaté rezne s jemnou arómou.
Potrebujeme:
500 g morčacích pŕs
1 veľké jablko
1 veľké vajce
malý zväzok petržlenu
4 listy šalvie
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky sušené čili vločky
olivový olej
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
1. Morčacie prsia nakrájame a potom zomelieme mlynčekom na mäso.
2. Jablko ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Potom jablko vložíme do sitka a necháme 15 minút postáť.
3. Z jablka rukami vytlačíme prebytočnú tekutinu.
4. Listy šalvie poukladáme jeden na druhý, zvinieme a nadrobno nasekáme. Listy petržlenovej vňate tiež nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a nasekáme.
5. Vo veľkej mise zľahka rozšľaháme vajíčko, pridáme petržlenovú vňať, šalviu, cesnak a jablko, soľ, korenie a čili. Pridáme mleté mäso a dobre premiešame.
6. Namočíme si ruky vo vode a vytvarujeme 16 malých placiek. Tie položíme na podnos, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 8 hodín do chladničky. Tým sa chute a vône sa spoja.
7. Nakoniec vo veľkej panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej . Fašírky vyprážame 3-4 minúty z každej strany do zlatista.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovet-ok.ru