Z tvarohu môžete pripraviť nie len sladké jedlá, ale aj jedlá na slano. Podávať ich môžeme s kyslou smotanou alebo pikantnou omáčkou a čerstvými bylinkami.
Nakrájané bylinky môžeme pridať aj priamo do cesta, aby boli knedlíky ešte krajšie a chutnejšie.
Potrebujeme:
- 700 g tvaroh
- 200 g hrubá múka
- 1/2 čajovej lyžičky soľ
Postup:
1. Tvaroh v miske roztlačíme vidličkou alebo ho pretrieme cez sitko.
2. Pridáme soľ a preosiatu múku. Cesto najprv dôkladne premiešame lyžicou alebo vidličkou a potom ho preložíme na pracovnú plochu a cesto premiesime rukami.
3. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a nechajte odstáť 10 minút.
4. Potom ho znova premiesime a rozdelíme na 3-4 časti. Každú časť najskôr sformujeme do šúľka a potom nakrájame na jednotlivé kúsky.
5. Zľahka ich poprášime múkou, aby sa nelepili.
6. Privedieme vodu do varu a osolíme ju. Vložíme knedlíky a potom, čo vyplávajú, ich varíme asi 3 minúty.
7. Uvarené knedlíky vyberieme na tanier, pridáme kyslú smotanu alebo maslo a ihneď podávame.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: povar.ru