Jednoduché tvarohové knedlíky na slano

Tvarohové knedlíky na slano
Tvarohové knedlíky na slano

Z tvarohu môžete pripraviť nie len sladké jedlá, ale aj jedlá na slano. Podávať ich môžeme s kyslou smotanou alebo pikantnou omáčkou a čerstvými bylinkami.

Nakrájané bylinky môžeme pridať aj priamo do cesta, aby boli knedlíky ešte krajšie a chutnejšie.

Potrebujeme:

  • 700 g tvaroh
  • 200 g hrubá múka
  • 1/2 čajovej lyžičky soľ

Postup:

1. Tvaroh v miske roztlačíme vidličkou alebo ho pretrieme cez sitko.

2. Pridáme soľ a preosiatu múku. Cesto najprv dôkladne premiešame lyžicou alebo vidličkou a potom ho preložíme na pracovnú plochu a cesto premiesime rukami.

3. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a nechajte odstáť 10 minút.

4. Potom ho znova premiesime a rozdelíme na 3-4 časti. Každú časť najskôr sformujeme do šúľka a potom nakrájame na jednotlivé kúsky.

5. Zľahka ich poprášime múkou, aby sa nelepili.

6. Privedieme vodu do varu a osolíme ju. Vložíme knedlíky a potom, čo vyplávajú, ich varíme asi 3 minúty.

7. Uvarené knedlíky vyberieme na tanier, pridáme kyslú smotanu alebo maslo a ihneď podávame.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: povar.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *