Neuveriteľne jemné a chutné halušky z ricotty

Halušky z ricotty
Halušky z ricotty

Ako základ pre halušky môžete použiť nielen tvaroh, ale aj ricottu. Takto pripravíte veľmi jemné a neuveriteľne chutné jedlo.

Okrem toho, takéto halušky môžete podávať ako na sladko tak aj na slano, stačí vylúčiť cukor z receptu.

Potrebujeme:

  • 200 g ricotta
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice práškový cukor
  • 2 polievkové lyžice detská krupica
  • 90 g hrubá múka
  • 1/2 čajovej lyžičky soľ
  • maslo na servírovanie

Postup:

1. V hlbokej miske zmiešame ricottu, vajce, soľ a cukor. Prisypeme krupicu a 60 gramov múky.

2. Všetko premiešame vidličkou a potom cesto vymiesime rukami.

3. Cesto vyformujeme do gule, vložíme ho do misy, prikryjem utierkou a necháme postáť 15-20 minút.

4. Odležané cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyformujeme hrubé šúľky. Nakrájame ich na malé kúsky a podsýpame zvyšnými 30 g múky aby sa nám cesto nelepilo.

5. Halušky vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme asi 3 minúty.

6. Hotové halušky vyberieme na tanier a dochutíme maslom. Podávame s kyslou smotanou a ovocím podľa chuti.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: povar.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *