Ako základ pre halušky môžete použiť nielen tvaroh, ale aj ricottu. Takto pripravíte veľmi jemné a neuveriteľne chutné jedlo.
Okrem toho, takéto halušky môžete podávať ako na sladko tak aj na slano, stačí vylúčiť cukor z receptu.
Potrebujeme:
- 200 g ricotta
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice práškový cukor
- 2 polievkové lyžice detská krupica
- 90 g hrubá múka
- 1/2 čajovej lyžičky soľ
- maslo na servírovanie
Postup:
1. V hlbokej miske zmiešame ricottu, vajce, soľ a cukor. Prisypeme krupicu a 60 gramov múky.
2. Všetko premiešame vidličkou a potom cesto vymiesime rukami.
3. Cesto vyformujeme do gule, vložíme ho do misy, prikryjem utierkou a necháme postáť 15-20 minút.
4. Odležané cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyformujeme hrubé šúľky. Nakrájame ich na malé kúsky a podsýpame zvyšnými 30 g múky aby sa nám cesto nelepilo.
5. Halušky vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme asi 3 minúty.
6. Hotové halušky vyberieme na tanier a dochutíme maslom. Podávame s kyslou smotanou a ovocím podľa chuti.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: povar.ru