Tvarohové knedlíky s ovocím

Tvarohové knedlíky s ovocím
Tvarohové knedlíky s ovocím

Tvar takýchto knedlíkov je ideálny na ich podávanie s maslom alebo ovocnou omáčkou, ktorá sa zachytí v priehlbinkách knedlíkov, takže budú ešte šťavnatejšie.

Môžete ich však podávať aj s kyslou smotanou a bobuľovým ovocím.

Potrebujeme:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 70 gramov hrubá múka
  • 1 PL práškový cukor
  • štipka soli

Postup:

1. Tvaroh v miske roztlačíme vidličkou alebo ho pretrieme cez sitko.

2. Pridáme cukor, soľ a rozšľahané vajíčko. Všetko dôkladne premiešame.

3. Pridáme preosiatu múku a všetko spolu premiesime. Cesto by malo byť mäkké a držať pokope.

4. Misku s cestom prikryjeme utierkou a necháme 10-15 minút odpočívať.

5. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rozdelíme ho na polovicu a z každej polovice vyformujeme šúľok.

6. Ten potom nakrájame na kúsky asi 0,5 cm a tie vytvarujeme do guľôčok.

7. V strede každej guľôčky prstom alebo koncom varechy opatrne urobíme priehlbinku.

8. Vodu so soľou necháme zovrieť a vložíme knedlíky tak, aby sa nezlepili.

9. Jemne ich premiešame a keď voda opätovne zovrie, povaríme ešte asi 3 minúty.

10. Uvarené vyberieme na tanier a podávame s kyslou smotanou a obľúbeným ovocím alebo ovocnou omáčkou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: povar.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *