Tvar takýchto knedlíkov je ideálny na ich podávanie s maslom alebo ovocnou omáčkou, ktorá sa zachytí v priehlbinkách knedlíkov, takže budú ešte šťavnatejšie.
Môžete ich však podávať aj s kyslou smotanou a bobuľovým ovocím.
Potrebujeme:
- 250 g tvarohu
- 1 vajce
- 70 gramov hrubá múka
- 1 PL práškový cukor
- štipka soli
Postup:
1. Tvaroh v miske roztlačíme vidličkou alebo ho pretrieme cez sitko.
2. Pridáme cukor, soľ a rozšľahané vajíčko. Všetko dôkladne premiešame.
3. Pridáme preosiatu múku a všetko spolu premiesime. Cesto by malo byť mäkké a držať pokope.
4. Misku s cestom prikryjeme utierkou a necháme 10-15 minút odpočívať.
5. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rozdelíme ho na polovicu a z každej polovice vyformujeme šúľok.
6. Ten potom nakrájame na kúsky asi 0,5 cm a tie vytvarujeme do guľôčok.
7. V strede každej guľôčky prstom alebo koncom varechy opatrne urobíme priehlbinku.
8. Vodu so soľou necháme zovrieť a vložíme knedlíky tak, aby sa nezlepili.
9. Jemne ich premiešame a keď voda opätovne zovrie, povaríme ešte asi 3 minúty.
10. Uvarené vyberieme na tanier a podávame s kyslou smotanou a obľúbeným ovocím alebo ovocnou omáčkou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: povar.ru