Ľahký šalát s tofu a zeleninou

Šalát s tofu a zeleninou
Šalát s tofu a zeleninou

Zdravý a chutný šalát s jemnou zálievkou!

Tofu opražené s korením, zmiešané so šťavnatými paradajkami a jemným avokádom a dochutené tahini omáčkou.

Potrebujeme:

  • 400 g tofu
  • 4 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička sušený cesnak
  • 1 čajová lyžička paprika
  • 1 a 1/4 čajovej lyžičky soľ
  • 1/4 čajovej lyžičky mleté čierne korenie
  • 1 a 1/2 polievkovej lyžice olej
  • 1-2 polievkové lyžice tahini (sezamová pasta)
  • 1-2 polievkové lyžice voda
  • 2 polievkové lyžice citrónová šťava
  • 1 strúčik cesnak
  • 10–15 ks cherry paradajky
  • 1–2 ks uhorky
  • 1 ks fialová cibuľa
  • 1–2 ks avokádo
  • 1 zväzok rukola

Postup:

1․ Tofu nakrájajte na kocky. V miske zmiešajte škrob, sušený cesnak, papriku, lyžicu soli a čierneho korenia. Vložte tam tofu a premiešajte tak, aby sa kúsky tofu obalili touto zmesou.

TIP: Na obalenie tofu , môžete použiť iné korenie a namiešať si ho podľa svojho vlastného vkusu.

2․ Na panvici rozohrejte olej. Vložte tofu v jednej vrstve a opražte do zlatista z každej strany.

3․ Zamiešajte tahini, vodu, citrónovú šťavu, popučený cesnak a zvyšnú soľ.

4․ Paradajky nakrájajte na polovice, uhorky a avokádo na ploché kúsky, cibuľu na polkruhy.

5․ Na tanier položte rukolu, nakrájanú zeleninu, nasypte opražené tofu a zalejte sezamovým dresingom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *