Zdravý a chutný šalát s jemnou zálievkou!
Tofu opražené s korením, zmiešané so šťavnatými paradajkami a jemným avokádom a dochutené tahini omáčkou.
Potrebujeme:
- 400 g tofu
- 4 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička sušený cesnak
- 1 čajová lyžička paprika
- 1 a 1/4 čajovej lyžičky soľ
- 1/4 čajovej lyžičky mleté čierne korenie
- 1 a 1/2 polievkovej lyžice olej
- 1-2 polievkové lyžice tahini (sezamová pasta)
- 1-2 polievkové lyžice voda
- 2 polievkové lyžice citrónová šťava
- 1 strúčik cesnak
- 10–15 ks cherry paradajky
- 1–2 ks uhorky
- 1 ks fialová cibuľa
- 1–2 ks avokádo
- 1 zväzok rukola
Postup:
1․ Tofu nakrájajte na kocky. V miske zmiešajte škrob, sušený cesnak, papriku, lyžicu soli a čierneho korenia. Vložte tam tofu a premiešajte tak, aby sa kúsky tofu obalili touto zmesou.
TIP: Na obalenie tofu , môžete použiť iné korenie a namiešať si ho podľa svojho vlastného vkusu.
2․ Na panvici rozohrejte olej. Vložte tofu v jednej vrstve a opražte do zlatista z každej strany.
3․ Zamiešajte tahini, vodu, citrónovú šťavu, popučený cesnak a zvyšnú soľ.
4․ Paradajky nakrájajte na polovice, uhorky a avokádo na ploché kúsky, cibuľu na polkruhy.
5․ Na tanier položte rukolu, nakrájanú zeleninu, nasypte opražené tofu a zalejte sezamovým dresingom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru