Slaný koláč s hubami a kuracím mäsom. Okamžite upúta pozornosť všetkých hostí!
Toto krásne a chutné predjedlo z kuracieho mäsa a húb pripravíte veľmi rýchlo už za pol hodiny!
Potrebujeme:
- 200 g šampiňónov
- 200 g cibule
- 1 PL oleja
- 2 PL masla
- soľ
- tymian
- chilli
- 1 ks kuracia noha uvarená
- 200 g jemného tvarohu alebo nátierkového masla
- 35 ml šľahačkovej smotany
- 30 g vlašských orechov
- 80 g slaných krekrov
- obdĺžniková forma
Postup:
1. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na panvici s trochou oleja a masla.
2. Huby nakrájame na plátky a necháme niekoľko pekných kúskov na ozdobenie. Nakrájané huby pridáme k cibuli. Pridáme tymian, čili a soľ. Huby orestujeme a potom ich odložíme bokom.
3. Na panvici opečieme z oboch strán odložené kúsky húb na ozdobenie koláča.
4. Uvarenú kuraciu nohu pokrájame najemno.
5. Ku jemnému tvarohu, alebo nátierkovému maslu nalejte smotanu, osolíme a vymiešame do peny. Tvarohový krém preložíme do cukrárenského zdobiaceho vrecka.
6. Obdĺžnikovú formu položíme na podnos a postupne vyskladáme koláč.
7. Na spodok dáme slané krekry a nastriekame ich tvarohovým krémom. Potom vložíme hubovú plnku, opäť krekry, tvarohový krém, kuracie mäso, nasekané vlašské orechy , tvarohový krém, sušienky a hubovú plnku.
8. Na vrch koláča nastriekame zvyšný tvarohový krém a obložíme kúskami opečených šampiónov.
Hotový koláč prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladiť v chladničke a podávame. Takýto slaný koláč okamžite upúta pozornosť všetkých hostí!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: sovkusom.ru