Slaný koláč s hubami a kuracím mäsom

Slaný koláč s hubami a kuracím mäsom
Slaný koláč s hubami a kuracím mäsom

Slaný koláč s hubami a kuracím mäsom. Okamžite upúta pozornosť všetkých hostí!

Toto krásne a chutné predjedlo z kuracieho mäsa a húb pripravíte veľmi rýchlo už za pol hodiny!

Potrebujeme:

  • 200 g šampiňónov
  • 200 g cibule
  • 1 PL oleja
  • 2 PL masla
  • soľ
  • tymian
  • chilli
  • 1 ks kuracia noha uvarená
  • 200 g jemného tvarohu alebo nátierkového masla
  • 35 ml šľahačkovej smotany
  • 30 g vlašských orechov
  • 80 g slaných krekrov
  • obdĺžniková forma

Postup:

1. Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na panvici s trochou oleja a masla.

2. Huby nakrájame na plátky a necháme niekoľko pekných kúskov na ozdobenie. Nakrájané huby pridáme k cibuli. Pridáme tymian, čili a soľ. Huby orestujeme a potom ich odložíme bokom.

3. Na panvici opečieme z oboch strán odložené kúsky húb na ozdobenie koláča.

4. Uvarenú kuraciu nohu pokrájame najemno.

5. Ku jemnému tvarohu, alebo nátierkovému maslu nalejte smotanu, osolíme a vymiešame do peny. Tvarohový krém preložíme do cukrárenského zdobiaceho vrecka.

6. Obdĺžnikovú formu položíme na podnos a postupne vyskladáme koláč.

7. Na spodok dáme slané krekry a nastriekame ich tvarohovým krémom. Potom vložíme hubovú plnku, opäť krekry, tvarohový krém, kuracie mäso, nasekané vlašské orechy , tvarohový krém, sušienky a hubovú plnku.

8. Na vrch koláča nastriekame zvyšný tvarohový krém a obložíme kúskami opečených šampiónov.

Hotový koláč prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladiť v chladničke a podávame. Takýto slaný koláč okamžite upúta pozornosť všetkých hostí!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: sovkusom.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *