Opekané tofu s paradajkovou omáčkou

Opekané tofu s paradajkovou omáčkou
Opekané tofu s paradajkovou omáčkou

Rýchly a jednoduchý obed bez mäsa!

Potrebujeme:

  • 400 g tofu
  • 400 g paradajky vo vlastnej šťave
  • 1 ks cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olej
  • 2 polievkové lyžice paradajkový pretlak
  • 60 ml voda
  • 1 polievková lyžica sójová omáčka
  • chilli omáčka
  • jarná cibuľka

Postup:

1․ Tofu nakrájajte na stredné kúsky, paradajky a cibuľu na malé kúsky.

2․ Tofu osoľte a opekajte na panvici s lyžicou oleja na niekoľko minút do chrumkava. Opečené tofu preložte na tanier.

3․ V tej istej panvici zohrejeme ďalšiu lyžicu oleja na strednom plameni. Pridáme pokrájanú cibuľu a podusíme ju do mäkka.

4․ Do opraženej cibule pridajte paradajky bez šťavy, paradajkový pretlak, vodu a obidva druhy omáčky. Povarte na miernom plameni asi 5 minút.

5․ Opražené tofu vráťte do panvice s paradajkovou omáčkou a poduste asi 2 minúty. Pred podávaním posypte nakrájanou zelenou cibuľkou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *