Rýchly a jednoduchý obed bez mäsa!
Potrebujeme:
- 400 g tofu
- 400 g paradajky vo vlastnej šťave
- 1 ks cibuľa
- 2 polievkové lyžice olej
- 2 polievkové lyžice paradajkový pretlak
- 60 ml voda
- 1 polievková lyžica sójová omáčka
- chilli omáčka
- jarná cibuľka
Postup:
1․ Tofu nakrájajte na stredné kúsky, paradajky a cibuľu na malé kúsky.
2․ Tofu osoľte a opekajte na panvici s lyžicou oleja na niekoľko minút do chrumkava. Opečené tofu preložte na tanier.
3․ V tej istej panvici zohrejeme ďalšiu lyžicu oleja na strednom plameni. Pridáme pokrájanú cibuľu a podusíme ju do mäkka.
4․ Do opraženej cibule pridajte paradajky bez šťavy, paradajkový pretlak, vodu a obidva druhy omáčky. Povarte na miernom plameni asi 5 minút.
5․ Opražené tofu vráťte do panvice s paradajkovou omáčkou a poduste asi 2 minúty. Pred podávaním posypte nakrájanou zelenou cibuľkou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru