Tieto zdravé a výživné palacinky pripravíte úplne jednoducho a voňajú po cícerovej múke. Podávajte ich s džemom, kondenzovaným mliekom alebo čokoládovou polevou.
Potrebujeme:
- 1 šálka (250 ml) cícerovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 3 PL práškového cukru
- ¹⁄₂ šálky mandľového mlieka + 2 polievkové lyžice
- ¹⁄₂ ČL oleja
- Môžete pridať:
- ½ ČL mletej škorice
- 1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
1․ V mise pomocou metličky zmiešajte múku, prášok do pečiva a cukor. Ak chcete, prisypte aj škoricu.
2․ Nalejte mlieko a okamžite veľmi dôkladne premiešajte, pretože cícerová múka ľahko vytvára hrudky. Pre chuť môžete pridať vanilku.
Tip: namiesto rastlinného mlieka môžete použiť kravské mlieko, ale je lepšie zriediť ho vodou.
3․ Zohrejte nepriľnavú panvicu na strednom plameni.
4․ Panvicu vymažte olejom .
5․ Nalejte 2-3 polievkové lyžice cesta a smažte palacinky 2-3 minúty na jednej strane, kým sa v strede neobjavia bublinky.
6․ Potom palacinku otočte smažte ešte asi 1 minútu.
7․ Rovnako upečieme všetky palacinky.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru