Cícerové palacinky bez vajec

Cícerové palacinky bez vajec
Cícerové palacinky bez vajec

Tieto zdravé a výživné palacinky pripravíte úplne jednoducho a voňajú po cícerovej múke. Podávajte ich s džemom, kondenzovaným mliekom alebo čokoládovou polevou.

Potrebujeme:

  • 1 šálka (250 ml) cícerovej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 3 PL práškového cukru
  • ¹⁄₂ šálky mandľového mlieka + 2 polievkové lyžice
  • ¹⁄₂ ČL oleja
  • Môžete pridať:
  • ½ ČL mletej škorice
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Postup:

1․ V mise pomocou metličky zmiešajte múku, prášok do pečiva a cukor. Ak chcete, prisypte aj škoricu.

2․ Nalejte mlieko a okamžite veľmi dôkladne premiešajte, pretože cícerová múka ľahko vytvára hrudky. Pre chuť môžete pridať vanilku.

Tip-pre-vas_1

Tip: namiesto rastlinného mlieka môžete použiť kravské mlieko, ale je lepšie zriediť ho vodou.

3․ Zohrejte nepriľnavú panvicu na strednom plameni.

4․ Panvicu vymažte olejom .

5․ Nalejte 2-3 polievkové lyžice cesta a smažte palacinky 2-3 minúty na jednej strane, kým sa v strede neobjavia bublinky.

6․ Potom palacinku otočte smažte ešte asi 1 minútu.

7․ Rovnako upečieme všetky palacinky.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *