Ovocný koláč z tvarohového cesta a bez masla

Ovocný koláč z tvarohového cesta
Ovocný koláč z tvarohového cesta

Tento luxusný dezert má cesto z nízkotučného tvarohu a je plný šťavnatých čerešní. To musíte vyskúšať!

Dnes sme si pre vás pripravili koláč s tvarohom a čerešňami a s cestom bez masla!

Potrebujeme na plnku:

  • 400 g čerešní alebo čerešňového kompótu
  • 400 ml kyslej smotany
  • 2 ČL vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 20 g mandľových lupienkov
  • 2 vajcia
  • 1 PL škrobu

Potrebujeme na cesto:

  • 150 g nízkotučného tvarohu
  • 50 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 250 g hladkej múky
  • citrónová kôra
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

1. Preosejte múku s jedlou sódou, potom pridajte tvaroh, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, mlieko a olej. Hmotu vyšľahajte metličkou do konzistencie tekutej kyslej smotany.

2. Potom postupne pridávajte múku a vymieste mäkké a mierne lepivé cesto. Hotové cesto prikryjeme utierkou a necháme odležať.

3. Pripravte plnku. Čerešne vykôstkujte, alebo použite čerešňový kompót. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte kyslú smotanu, vanilkový cukor a 1 PL škrobu. Všetko vymiešajte do hladkej plnky.

Tip-pre-vas_1

Tip: na koláč môžete použiť ovocie podľa sezóny a chuti, napríklad jahody, maliny, broskyne alebo slivky.

4. Plech na pečenie vymastite olejom alebo vyložte papierom na pečenie. Cesto rozotrite rukami na povrch a po okrajoch mierne nadvihnite. Na cesto poukladajte čerešne a zalejte ich smotanovou plnkou a nakoniec bohato posypte mandľovými lupienkami.

5. Rúru predhrejte na 170° C. Višňový koláč pečieme asi 50 minút pri 170 °C. Cesto sa rýchlo nadvihne, ale keď trochu vychladne, zostane mäkké a nadýchané.

6. Hotový koláč môže podávať teplý aj studený. Skladujte ho v chladničke.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: sovet-ok.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *