Pečená mrkva s tymiánom

Pečená mrkva s tymiánom
Pečená mrkva s tymiánom

Pečená mrkva s vôňou byliniek je vynikajúcou prílohou pre mäsové aj rybie pokrmy.

Potrebujeme:

  • 1 kg mrkvy
  • 3-4 PL olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • ½ ČL sušeného oregana

Postup:

1․ Mrkvu očistite a nakrájajte na veľké kúsky. Vložte do misy, pridajte olivový olej, soľ, korenie, tymián a oregano a spolu dobre premiešajte.

2․ Ochutenú mrkvu položte na plech na pečenie v jednej vrstve a zakryte alobalom.

3․ Vložte do rúry predhriatej na 190 ° C po dobu 25-30 minút. Potom odstráňte alobal a zapekajte ďalších 10 až 15 minút.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *