Kokosový krémový koláč

Kokosový krémový koláč
Kokosový krémový koláč

Lahodný krém z kokosu, vanilky a rumu uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové bunky!

Príprava tohto lahodného a krémového koláča je veľmi jednoduchá.

Potrebujeme na cesto:

  • 6 vajec
  • 80 g práškového cukru
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Potrebujeme na polevu:

  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžice rumu

Potrebujeme na krém:

  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 750 ml mlieka
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 70 g kryštálového cukru
  • 130 g masla
  • 50 g práškového cukru

Postup:

1. Oddeľte žĺtky od vaječných bielkov. Bielky vymiešajte do tuhého snehu.

2. Vaječné žĺtky a cukor vymiešame do penista, do zmesi pridajte kukuričný škrob zmiešaný s práškom do pečiva. Jemne zamiešajte sneh z bielkov.

3. Cesto vylejte na plech na pečenie (33 × 20 cm), ktorý ste predtým vymastili olejom a vysypali múkou.

4. Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 ° C.

5. Zohrejte mlieko a cukor, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte rum. Vychladnuté upečené cesto potrite roztokom mlieka, cukru a rumu.

6. Na plnku zmiešajte dva vanilkové pudingové prášky s cukrom a trochou mlieka.

7. Zvyšné mlieko zohrejte do varu a potom vlejte pudingovú zmes. Varte za stáleho miešania 2 minúty. Hotový puding nechajte vychladnúť.

8. Vyšľahajte maslo izbovej teploty s práškovým cukrom do peny. Vmiešajte vychladnutý puding a pridajte strúhaný kokos a znova prešľahajte do jemnej peny.

9.Pripravený krém naneste na vychladnuté cesto a posypte kokosovou múkou.

Koláčik podávame dobre vychladený!


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recepti365.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *