Lahodný krém z kokosu, vanilky a rumu uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové bunky!
Príprava tohto lahodného a krémového koláča je veľmi jednoduchá.
Potrebujeme na cesto:
- 6 vajec
- 80 g práškového cukru
- 50 g kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Potrebujeme na polevu:
- 100 ml mlieka
- 2 lyžice rumu
Potrebujeme na krém:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 750 ml mlieka
- 100 g strúhaného kokosu
- 70 g kryštálového cukru
- 130 g masla
- 50 g práškového cukru
Postup:
1. Oddeľte žĺtky od vaječných bielkov. Bielky vymiešajte do tuhého snehu.
2. Vaječné žĺtky a cukor vymiešame do penista, do zmesi pridajte kukuričný škrob zmiešaný s práškom do pečiva. Jemne zamiešajte sneh z bielkov.
3. Cesto vylejte na plech na pečenie (33 × 20 cm), ktorý ste predtým vymastili olejom a vysypali múkou.
4. Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 ° C.
5. Zohrejte mlieko a cukor, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte rum. Vychladnuté upečené cesto potrite roztokom mlieka, cukru a rumu.
6. Na plnku zmiešajte dva vanilkové pudingové prášky s cukrom a trochou mlieka.
7. Zvyšné mlieko zohrejte do varu a potom vlejte pudingovú zmes. Varte za stáleho miešania 2 minúty. Hotový puding nechajte vychladnúť.
8. Vyšľahajte maslo izbovej teploty s práškovým cukrom do peny. Vmiešajte vychladnutý puding a pridajte strúhaný kokos a znova prešľahajte do jemnej peny.
9.Pripravený krém naneste na vychladnuté cesto a posypte kokosovou múkou.
Koláčik podávame dobre vychladený!
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recepti365.com