Jednoduchý a rýchly recept! Kuskus pri varení naberie chuť vývaru, restovanej zeleniny a šampiónov.
Takto pripravené obilniny absorbujú vývar a šťavu z restovanej zeleniny a húb a stanú sa veľmi aromatickými a voňavými. A petržlen a citrónová kôra dodajú jedlu sviežosť.
Potrebujeme:
- 1 cibuľa
- 450 g šampiňonov
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- 120 g mrazeného zeleného hrášku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 180 g kuskus
- 360 ml zeleninový vývar
- petržlenová vňať
- ½ citrónová kôra
Postup:
1․ Cibuľu nakrájajte na malé kocky a huby na plátky. Nasekajte cesnak.
2․ Na veľkej panvici zohrejte olivový olej. Cibuľu orestujte 2-3 minúty, pridajte šampiňóny a opekajte ďalších 5-7 minút.
3․ Potom pridajte cesnak, hrášok, soľ a korenie a restujte 2 minúty.
4․ Nasypte kuskus a zalejte ho horúcim vývarom, premiešajte a priveďte do varu. Vypnite oheň a panvicu zakryte pokrievkou a kuskus nechajte napučať 5 minút.
5․ Nakoniec nakrájajte petržlenovú vňať a na jemnom strúhadle nastrúhajte kôru z citróna.
6. Hotový kuskus naservírujte a posypte petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru