Táto voňavá hubová polievka je tak vynikajúca, že si budete pýtať dupľu!
Potrebujeme:
- 250 g čerstvých húb
- 3 ks póru
- 5 ks zemiakov
- 1 stonka zeleru (stonkového)
- 2 ks mrkvy
- 5 PL masla
- 1 ½ litra vody alebo vývaru
- Soľ
- 1/2 ČL sušeného tymiánu
- 1 bobkový list
- petržlenová vňať
Postup:
1․ Huby nakrájajte na plátky alebo kúsky, pór na krúžky, zemiaky na stredné kocky a zeler na malé kocky. Nastrúhajte mrkvu. Použite iba bielu časť póru.
2․ Do hrnca s hrubým dnom pridajte maslo a huby. Spolu restujte 3-4 minúty.
3․ Potom vhoďte cibuľu, zeler a mrkvu. Za stáleho miešania restujte ďalších 7-8 minút.
4․ Nakoniec pridajte zemiaky, vodu alebo vývar, soľ, korenie, tymián a bobkový list. Zakryte pokrievkou a varte 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
5․ Polievku podávajte posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru