Vynikajúca hubová polievka s pórom

Hubová polievka s pórom
Hubová polievka s pórom

Táto voňavá hubová polievka je tak vynikajúca, že si budete pýtať dupľu!

Potrebujeme:

  • 250 g čerstvých húb
  • 3 ks póru
  • 5 ks zemiakov
  • 1 stonka zeleru (stonkového)
  • 2 ks mrkvy
  • 5 PL masla
  • 1 ½ litra vody alebo vývaru
  • Soľ
  • 1/2 ČL sušeného tymiánu
  • 1 bobkový list
  • petržlenová vňať

Postup:

1․ Huby nakrájajte na plátky alebo kúsky, pór na krúžky, zemiaky na stredné kocky a zeler na malé kocky. Nastrúhajte mrkvu. Použite iba bielu časť póru.

2․ Do hrnca s hrubým dnom pridajte maslo a huby. Spolu restujte 3-4 minúty.

3․ Potom vhoďte cibuľu, zeler a mrkvu. Za stáleho miešania restujte ďalších 7-8 minút.

4․ Nakoniec pridajte zemiaky, vodu alebo vývar, soľ, korenie, tymián a bobkový list. Zakryte pokrievkou a varte 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.

5․ Polievku podávajte posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *