Lievance s kefírom sú nadýchané, mäkké a nebudete sa ich vedieť dojesť!
Potrebujeme:
- 15 g čerstvé droždie
- 250 ml kefír
- 1 vajce
- 2 PL kryštálový cukor
- ¹⁄₂ ČL soľ
- 250 g hladká múka
- olej
Postup:
1․ Droždie rozdrobte do teplého kefíru a zašľahajte metličkou.
2․ Pridajte vajce, cukor a soľ a znova premiešajte.
3․ Prisypte preosiatu múku, vznikne pomerne husté cesto. Má padať z lyžice, nie sa liať.
4․ Cesto prikryte utierkou a nechajte odpočinúť 30-40 minút.
5․ Panvicu dobre zohrejte a nalejte do nej olej.
6․ Mokrou lyžicou odoberáme cesto a vkladáme ho do horúceho oleja. Lievance pražíme na miernom ohni z oboch strán do zlatohneda.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru