Táto polievka má neobyčajne jemnú a zamatovú textúru. Podávajte ju teplú alebo studenú.
Potrebujeme:
- 1 ks cibuľa
- 600 – 650 g cukety
- 200 – 250 g zemiakov
- 1 PL oleja
- 500 ml vody alebo zeleninový vývar
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- petržlenová vňať alebo iné bylinky
Postup:
1․ Cibuľu nakrájajte na jemno, cuketu a zemiaky na stredne veľké kúsky.
2․ V hrnci rozohrejeme olej na miernom plameni. Cibuľu podusíme na oleji pár minút do mäkka.
3․ Pridajte cuketu a smažte ďalšiu minútu alebo dve.
4․ Pridajte pokrájané zemiaky a zalejte ich horúcou vodou, alebo vývarom. Dochutíme soľou a mletým korením. Môžete pridať aj nasekanú petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti.
5․ Polievku varíme na miernom ohni asi 15 minút. Uvarenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru