Fantastický bezlepkový banánový chlebík. Vyskúšajte zdravšiu verziu klasického banánového chlebíka.
Potrebujeme:
200 g ryžovej múky
1 1/2 ČL prášku do pečiva
1/4 ČL sódy
štipka soli
2 veľké zrelé banány
50 g kryštálový cukor alebo med
2 vajcia
2 PL roztopeného masla + na vymastenie
100 ml mlieko
Postup:
1․ Do misy preosejeme ryžovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
2․ Banány roztlačte vidličkou. Pridajte k nim cukor alebo med, vajcia, roztopené maslo a mlieko.
3․ Tekuté prísady vlejte do suchých a dôkladne premiešajte.
4․ Formu na chlebíček vymastite maslom a nalejte do nej cesto.
5․ Banánový chlebíček pečieme asi 1 hodinu pri teplote 180 °C.
Tip: či je chlebík upečený skontrolujete špáradlom, malo by vyjsť z koláča čisté, bez surového cesta.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho s priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru