Banánový chlebík z ryžovej múky

Banánový chlebík z ryžovej múky
Banánový chlebík z ryžovej múky

Fantastický bezlepkový banánový chlebík. Vyskúšajte zdravšiu verziu klasického banánového chlebíka.

Potrebujeme:

200 g ryžovej múky
1 1/2 ČL prášku do pečiva
1/4 ČL sódy
štipka soli
2 veľké zrelé banány
50 g kryštálový cukor alebo med
2 vajcia
2 PL roztopeného masla + na vymastenie
100 ml mlieko

Postup:

1․ Do misy preosejeme ryžovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.

2․ Banány roztlačte vidličkou. Pridajte k nim cukor alebo med, vajcia, roztopené maslo a mlieko.

3․ Tekuté prísady vlejte do suchých a dôkladne premiešajte.

4․ Formu na chlebíček vymastite maslom a nalejte do nej cesto.

5․ Banánový chlebíček pečieme asi 1 hodinu pri teplote 180 °C.

Tip-pre-vas_1

Tip: či je chlebík upečený skontrolujete špáradlom, malo by vyjsť z koláča čisté, bez surového cesta.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho s priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *