Neskutočne jemný a krémový dezert

Neskutočne jemný a krémový dezert
Neskutočne jemný a krémový dezert

Je tak dobrý, že sa oň nebudete chcieť podeliť s nikým, dokonca ani s manželom.


Potrebujeme:

  • 50 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 3 žĺtky

Potrebujeme na krém:

  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL škrobu
  • 250 ml mlieka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 žĺtok
  • 100 g masla

Potrebujme na malinovú plnku:

  • 4 PL kryštálového cukru
  • maliny

Potrebujeme na bielkový sneh:

  • 3 bielka
  • 3 PL kryštálového cukru

Postup:

1. V miske pomocou mixéra zmiešame múku a maslo. Pridáme 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 50 gramov cukru, 3 žĺtky a miesime, kým nedostaneme jemné cesto.

2. Hotové cesto vyvaľkáme na tenko a vložíme ho do formy pokrytej papierom na pečenie.

3. Na cesto poukladáme maliny zmiešané s cukrom a pečieme pri teplote 180 stupňov, asi 40 minút.

4. Následne vyšľaháme vaječné bielky s cukrom do pevného snehu. 10 minút pred dopečením cesto vyberieme a potrieme vyšľahaným snehom z bielkov a a vrátime do rúry dopiecť.

5. Medzitým pripravíme krém. V hrnci zamiešame všetky vyššie uvedené zložky (okrem masla) a zmes uvaríme na miernom plameni. Neustále miešame, kým nedostaneme hustý a homogénny krém.

6. Po vychladnutí doň pridáme maslo a dobre prešľaháme.

7. Upečené cesto rozrežeme na 2 rovnaké polovice. Na jednu polovicu natrieme hotový krém a zakryjeme ho druhou polovicou cesta.

Hotový dezert odložíme do chladničky a potom už len vychutnávame !


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho s priateľmi na Facebooku!

Zdroj: kiloretete.ro


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *