Je tak dobrý, že sa oň nebudete chcieť podeliť s nikým, dokonca ani s manželom.
Potrebujeme:
- 50 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla
- 3 žĺtky
Potrebujeme na krém:
- 1 PL hladkej múky
- 1 PL škrobu
- 250 ml mlieka
- 50 g kryštálového cukru
- 1 žĺtok
- 100 g masla
Potrebujme na malinovú plnku:
- 4 PL kryštálového cukru
- maliny
Potrebujeme na bielkový sneh:
- 3 bielka
- 3 PL kryštálového cukru
Postup:
1. V miske pomocou mixéra zmiešame múku a maslo. Pridáme 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva, 50 gramov cukru, 3 žĺtky a miesime, kým nedostaneme jemné cesto.
2. Hotové cesto vyvaľkáme na tenko a vložíme ho do formy pokrytej papierom na pečenie.
3. Na cesto poukladáme maliny zmiešané s cukrom a pečieme pri teplote 180 stupňov, asi 40 minút.
4. Následne vyšľaháme vaječné bielky s cukrom do pevného snehu. 10 minút pred dopečením cesto vyberieme a potrieme vyšľahaným snehom z bielkov a a vrátime do rúry dopiecť.
5. Medzitým pripravíme krém. V hrnci zamiešame všetky vyššie uvedené zložky (okrem masla) a zmes uvaríme na miernom plameni. Neustále miešame, kým nedostaneme hustý a homogénny krém.
6. Po vychladnutí doň pridáme maslo a dobre prešľaháme.
7. Upečené cesto rozrežeme na 2 rovnaké polovice. Na jednu polovicu natrieme hotový krém a zakryjeme ho druhou polovicou cesta.
Hotový dezert odložíme do chladničky a potom už len vychutnávame !
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho s priateľmi na Facebooku!
Zdroj: kiloretete.ro