Bravčové rebierka vždy boli aj budú najlepšou slanou dobrotou. Prinášame vám časom overený recept, podľa ktorého ich pripravíte lepšie ako v reštaurácii!
Potrebujeme:
2 kg bravčových rebierok
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 celá hlavička cesnaku
2 PL paradajkového pretlaku
3 PL octu Balsamico
500 ml vývaru
Postup:
1. Bravčové rebierka dobre umyte, osušte a odstráňte bielu blanku na povrchu. Rebierka narežte na kúsky.
2. Potom ich veľkoryso ochutíme soľou a mletým čiernym korením z oboch strán.
3. Zahrejte pekáč s trochou olivového oleja a osmažte v ňom rebrá z oboch strán do hneda.
4. Potom pridajte hlavičku neošúpaného cesnaku rozkrojenú na polovicu, paradajkový pretlak, balzamikový ocot a všetko zalejte vývarom.
5. Pekáč vložte do rúry a predhriatej na 200 ° C po dobu 60 minút. Nezabudnite každú štvrť hodinu poliať mäso výpekom, aby nevyschlo.
6. Upečené rebierka vyberte z rúry. Omáčku preceďte cez sito, rozpučte do nej upečený cesnak, to jej dodá chuť.
Vychutnajte si každý kúsok s obľúbenou prílohou!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho s priateľmi na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.info