Bravčové rezne v cesnakovom cestíčku

Bravčové rezne v cesnakovom cestíčku
Bravčové rezne v cesnakovom cestíčku

Výborné rezne na ktorých si pochutí celá rodina! Ak máte aj vy radi rezne, neváhajte a vyskúšajte tento recept!

Na obed som sa rozhodla pripraviť niekoľko bravčových rezňov s cesnakom. Som si istá, že celá moja rodina bude nadšená, keď bude sedieť pri stole.

Potrebujeme:

  • 6 plátkov bravčových rezňov
  • 4 veľké zemiaky
  • niekoľko strúčikov cesnaku alebo cesnakového prášku
  • 1 vajce
  • 4 PL múky
  • soľ a mleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie

Postup:

1. Plátky bravčového mäsa naklepeme tĺčikom na mäso, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

2. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme do nich trochu soli.

3. Zamiešame vajce s cesnakovým práškom alebo rozpučenými strúčikmi cesnaku, múku, soľ a mleté čierne korenie. Pridáme nastrúhané zemiaky z ktorých sme vytlačili prebytočnú šťavu. Všetko spolu dobre premiešame.

4. Do zemiakového cestíčka vkladáme rezne, obalíme ich a potom ich vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán.

5. Hotové rezne môžeme podávať s omáčkou z kyslej smotany a cesnaku a strúhaným syrom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: suntgospodina.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *