Piškótová roláda bez múky

Piškótová roláda bez múky
Piškótová roláda bez múky

Roláda je jemná, nadýchaná, neláme sa a pripravíte ju úplne jednoducho! Naplňte ju džemom, šľahačkou alebo obľúbenou plnkou!

Potrebujeme:

  • 6 vajec
  • 220 g kryštálového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • štipka soli
  • džem alebo osladená šľahačka

Postup:

1. Rozbite vajcia a oddeľte žĺtky a bielky.

2. Bielky vyšľahajte so štipkou soli, pridajte k nim cukor a došľahajte do pevnej hustej peny.

3. Potom, postupne jeden po druhom pridajte žĺtky a nakoniec pudingový prášok.

Tip-pre-vas_1

Tip: do rolády môžete použiť akýkoľvek druh pudingu, nie len vanilkový, výborný je aj puding kakaový

4. Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie (24×39 cm).

5. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút vo vopred vyhriatej rúre.

6. Piškótu nechajte vychladnúť na plechu a potom ju naplňte džemom alebo osladenou šľahačkou a zrolujte do rolády.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: ketkes.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *