Roláda je jemná, nadýchaná, neláme sa a pripravíte ju úplne jednoducho! Naplňte ju džemom, šľahačkou alebo obľúbenou plnkou!
Potrebujeme:
- 6 vajec
- 220 g kryštálového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
- štipka soli
- džem alebo osladená šľahačka
Postup:
1. Rozbite vajcia a oddeľte žĺtky a bielky.
2. Bielky vyšľahajte so štipkou soli, pridajte k nim cukor a došľahajte do pevnej hustej peny.
3. Potom, postupne jeden po druhom pridajte žĺtky a nakoniec pudingový prášok.
Tip: do rolády môžete použiť akýkoľvek druh pudingu, nie len vanilkový, výborný je aj puding kakaový
4. Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie (24×39 cm).
5. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút vo vopred vyhriatej rúre.
6. Piškótu nechajte vychladnúť na plechu a potom ju naplňte džemom alebo osladenou šľahačkou a zrolujte do rolády.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: ketkes.com