Krémová polievka s pórom a zemiakmi

Krémová polievka s pórom a zemiakmi
Krémová polievka s pórom a zemiakmi

Vynikajúca krémová zeleninová polievka s gréckym jogurtom je jemná a hustá.

Táto polievka je jednoduchá na prípravu, ale skutočne výborná, vyskúšajte!

Potrebujeme:

  • 2 ks póru (biela časť)
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 350 – 700 g zemiakov
  • 2 PL olivový olej
  • 1 L zeleninový vývar
  • 3 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 ks bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • 250 g gréckeho jogurtu

Postup:

1․ Najskôr rozkrojte pór pozdĺžne na polovicu. Opláchnite ho pod tečúcou vodou. Potom pór aj cibuľu nakrájajte na polmesiačiky.

2․ Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky.

3․ V hrnci s hrubým dnom zohrejte olej. Vhoďte cibuľu aj pór a za častého miešania restujte 5 minút.

4․ Pridajte zemiaky, vývar, tymián, bobkový list, soľ, čierne korenie a štipku nastrúhaného muškátového oriešku.

Tip-pre-vas_1

TIP : Namiesto vývaru môžete do zemiakovej polievky s pórom, použiť aj vodu s kocku bujónu.

5․ Polievku priveďte do varu. Zakryte pokrievkou a varte 15-20 minút na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.

6․ Uvarenú polievku rozmixujte ponorným mixérom a nakoniec pridajte grécky jogurt a premiešajte.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *