Vynikajúca krémová zeleninová polievka s gréckym jogurtom je jemná a hustá.
Táto polievka je jednoduchá na prípravu, ale skutočne výborná, vyskúšajte!
Potrebujeme:
- 2 ks póru (biela časť)
- 1 ks veľká cibuľa
- 350 – 700 g zemiakov
- 2 PL olivový olej
- 1 L zeleninový vývar
- 3 vetvičky čerstvého tymiánu
- 1 ks bobkový list
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- 250 g gréckeho jogurtu
Postup:
1․ Najskôr rozkrojte pór pozdĺžne na polovicu. Opláchnite ho pod tečúcou vodou. Potom pór aj cibuľu nakrájajte na polmesiačiky.
2․ Zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredne veľké kúsky.
3․ V hrnci s hrubým dnom zohrejte olej. Vhoďte cibuľu aj pór a za častého miešania restujte 5 minút.
4․ Pridajte zemiaky, vývar, tymián, bobkový list, soľ, čierne korenie a štipku nastrúhaného muškátového oriešku.
TIP : Namiesto vývaru môžete do zemiakovej polievky s pórom, použiť aj vodu s kocku bujónu.
5․ Polievku priveďte do varu. Zakryte pokrievkou a varte 15-20 minút na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
6․ Uvarenú polievku rozmixujte ponorným mixérom a nakoniec pridajte grécky jogurt a premiešajte.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru