Nepečený šľahačkovo-čokoládový zákusok

Nepečený šľahačkovo čokoládový zákusok
Nepečený šľahačkovo čokoládový zákusok

Neodoláte tejto dobrote! Hneď ako ho pripravíte, zmizne rýchlosťou blesku! A na druhý deň neostane ani sústo.

Potrebujeme:

  • 300 g maslových sušienok
  • 100 g masla
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 150 ml mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 2 PL kakaového prášku

Potrebujeme na šľahačku:

  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL práškového cukru
  • 2 vrecúška stužovača šľahačky
  • 100 g čokolády

Postup:

1. Sušienky rozdrvte alebo rozmixujte a zmiešajte ich s pomletými orechmi.

2. Mlieko vlejte do hrnca, pridajte maslo, cukor, kakaový prášok a postavte na sporák.

3. Mlieko pomaly varíme do konzistencie sirupu a potom ho nalejeme na sušienky s orechmi.

4. Sušienkovú hmotu zamiešame a vtlačíme do formy na pečenie s odnímateľnými krajmi.

5. Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a stužovačom do hustej peny a natrieme ju na pripravený sušienkový základ.

6. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme ju trochu vychladnúť a potom ňou pokvapkáme šľahačku. Je veľmi dôležité, aby čokoláda nebola horúca, inak sa šľahačka rozpustí.

7. Hotový koláč vychladíme v chladničke a potom ho nakrájame nožom namočeným do teplej vody.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bidista.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *