Jednoduchý piškótový koláč s makom a citrónovou vôňou

Piškótový koláč s makom
Piškótový koláč s makom

Už ste ochutnali tento jemný koláč ku poobednej kávičke? Upečiete ho raz dva , stojí za vyskúšanie!

Potrebujeme:

  • 200 ml mlieka
  • 140 g maku
  • 1 vajce
  • 140 g práškového cukru
  • 2 PL masla
  • strúhaná citrónová kôra
  • pol prášku do pečiva
  • 170 g polohrubej múky

Postup:

1. Najskôr do mlieka namočíme celý nemletý mak.

2. Potom vyšľaháme celé vajcia s cukrom, maslom a nastrúhanou citrónovú kôrou.

3. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a namočený mak s mliekom.

4. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

5. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 35- 40 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame špajdľou.

6. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bidista.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *