Už ste ochutnali tento jemný koláč ku poobednej kávičke? Upečiete ho raz dva , stojí za vyskúšanie!
Potrebujeme:
- 200 ml mlieka
- 140 g maku
- 1 vajce
- 140 g práškového cukru
- 2 PL masla
- strúhaná citrónová kôra
- pol prášku do pečiva
- 170 g polohrubej múky
Postup:
1. Najskôr do mlieka namočíme celý nemletý mak.
2. Potom vyšľaháme celé vajcia s cukrom, maslom a nastrúhanou citrónovú kôrou.
3. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a namočený mak s mliekom.
4. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
5. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 35- 40 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame špajdľou.
6. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bidista.com