Fantastické ražniči z bravčového mäska

Ražniči z bravčového mäska
Ražniči z bravčového mäska

Nevieme sa ho dojesť! Mäsko je šťavnaté, mäkké a veľmi chutné! A príprava je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa z krkovice alebo karé
soľ a mleté čierne korenie

Potrebujeme na zeleninu:

  • 4 zemiaky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL oleja
  • 2 cibule
  • 8 plátkov slaniny

Potrebujeme na marinádu:

  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL med
  • 1 ČL horčice

Postup:

1. Pripravte mäso: bravčové mäso nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Nakrájané plátky zakryte potravinovou fóliou a tĺčikom na mäso naklepte z obidvoch strán. Posypte soľou a mletým čiernym korením.

2. Pripravte zeleninu: olúpané zemiaky nakrájajte na plátky a vložte do hlbokej misy. Pridajte na ne soľ, mleté čierne korenie a olej. Všetko spolu premiešajte.

3. Potom očistite cibuľu a tiež ju nakrájajte na plátky strednej hrúbky. Pripravte si tiež plátky slaniny.

4. Na tanier položte dva plátky zemiakov a do každého zapichnite drevenú špajdľu.

5. Potom na špajdľu napichnite plátok mäsa, dva plátky cibule a plátok slaniny. Týmto spôsobom pripravíte všetko mäso.

6. Pripravené špízy položte do vodorovnej polohy na kus alobalu, potrite ich olejom a dobre ich do alobalu zabaľte. Takto zabalené, položte na pekáč..

7. Mäso pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C po dobu 70 minút.

8. Pripravte marinádu: sójovú omáčku zmiešajte s medom, kečupom a horčicou.

9. Po 70 minútach vyberte mäso z rúry a potrite ho pripravenou marinádou. Vráťte späť do rúry a odkryté zapekajte 15-20 minút do zlatohneda.

10. Podávajte so šalátom z červenej kapusty.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.info


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *