Nevieme sa ho dojesť! Mäsko je šťavnaté, mäkké a veľmi chutné! A príprava je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa z krkovice alebo karé
soľ a mleté čierne korenie
Potrebujeme na zeleninu:
- 4 zemiaky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 PL oleja
- 2 cibule
- 8 plátkov slaniny
Potrebujeme na marinádu:
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL kečupu
- 1 PL med
- 1 ČL horčice
Postup:
1. Pripravte mäso: bravčové mäso nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Nakrájané plátky zakryte potravinovou fóliou a tĺčikom na mäso naklepte z obidvoch strán. Posypte soľou a mletým čiernym korením.
2. Pripravte zeleninu: olúpané zemiaky nakrájajte na plátky a vložte do hlbokej misy. Pridajte na ne soľ, mleté čierne korenie a olej. Všetko spolu premiešajte.
3. Potom očistite cibuľu a tiež ju nakrájajte na plátky strednej hrúbky. Pripravte si tiež plátky slaniny.
4. Na tanier položte dva plátky zemiakov a do každého zapichnite drevenú špajdľu.
5. Potom na špajdľu napichnite plátok mäsa, dva plátky cibule a plátok slaniny. Týmto spôsobom pripravíte všetko mäso.
6. Pripravené špízy položte do vodorovnej polohy na kus alobalu, potrite ich olejom a dobre ich do alobalu zabaľte. Takto zabalené, položte na pekáč..
7. Mäso pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ° C po dobu 70 minút.
8. Pripravte marinádu: sójovú omáčku zmiešajte s medom, kečupom a horčicou.
9. Po 70 minútach vyberte mäso z rúry a potrite ho pripravenou marinádou. Vráťte späť do rúry a odkryté zapekajte 15-20 minút do zlatohneda.
10. Podávajte so šalátom z červenej kapusty.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.info