Ľahká pochúťka a takmer žiadna práca! Nevieme sa dojesť tohto skvelého koláča!
Ak máte aj vy radi jablkové koláče, nenechajte si ujsť túto dobrotu!
Potrebujeme na cesto:
- 4 vajcia
- 18 PL práškového cukru
- 18 PL oleja
- 18 PL mlieka
- 24 PL polohrubej múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 1 vrecúško vanilkového cukru
Potrebujeme na plnku:
- 1,5 kg jabĺk
- cukor podľa chuti
- mletá škorica
- vanilková esencia
Potrebujeme na ozdobenie:
- 300ml šľahačkovej smotany
- nasekané vlašské orechy
Postup:
1. Očistené jablká nastrúhajte nahrubo, vytlačte z nich šťavu a zmiešajte s cukrom podla chuti , škoricou a vanilkovým esenciou.
2. Pripravíme cesto: do misy rozbijeme vajcia , pridáme cukor, olej a vanilkový cukor a vyšľaháme mixérom do peny.
3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme ju do vaječnej zmesi. Zapracujeme lyžicou a nakoniec prilejeme aj mlieko a premiešame.
4. Konzistencia cesta bude riedka, ale nebojte sa toho, takto to má byť. Polovicu cesta nalejeme do plechu vyloženého papierom na pečenie a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na dobu 10 minút.
5. Po 10 minútach cesto vyberieme , rozložíme naň nastrúhané jablká a a zalejeme druhou polovicou cesta.
6. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 30 minút.
7. Hotový jablkový koláč necháme vychladnúť a potom ho nakrájame na kocky.
8. Šľahačku vyšľaháme a ozdobíme ňou každý kúsok koláča a veľkoryso posypeme nasekanými orechmi.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bidista.com