Aspik vo vaječnej škrupinke

Aspik vo vaječnej škrupinke
Aspik vo vaječnej škrupinke

Efektné a veľmi chutné jedlo na Veľkú noc!

Ak hľadáte krásne, chutné a nezvyčajné jedlo na sviatočný stôl, odporúčame vám tento skvelý recept.

S trochou trpezlivosti a zručnosti vytvoríte skutočné umelecké dielo, z ktorého bude nadšený každý hosť!

Potrebujeme na aspik:

  • 1 kuracie prsia
  • 1 mrkva
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • kúsok zeleru
  • 1 bobkový list
  • 3-4 zrnká nové korenie
  • 1 liter vody
  • soľ podľa chuti
  • 5 ČL želatíny

Potrebujeme na dokončenie:

  • 7 vajec
  • 3 PL konzervovaná kukurica
  • 3 PL konzervovaný hrášok
  • 1 červená paprika
  • petržlenová vňať

Postup:

1. Pripravte aspik: očistite všetku zeleninu od šupky a dobre ju umyte. Do hrnca pridajte kuracie prsia, mrkvu, zeler a petržlenovú vňať, bobkový list a nového korenie. Nalejte vodu a pridajte soľ. Vývar varte asi hodinu na strednom plameni.

2. Vývar odstavte z plameňa a vyberte zeleninu a mäso do misky.

3. V malej miske zmiešajte želatínu s trochou vývaru, kým sa úplne nerozpustí. Potom vlejte rozpustenú želatínu do hrnca s horúcim vývarom a premiešajte.

4. Pripravte vajcia: vajcia dobre umyte, špicatým hrotom noža trochu nalomte špičku 7 vajec, odstráňte trochu škrupiny a opatrne nalejte žĺtky a bielky do misky. Môžete ich použiť do pečenia alebo na omeletu.

5. Vložte prázdne škrupiny do hlbokej misy. Nalejte na ne horúcu vodu a dobre ich vysterilizujte zvnútra aj zvonka.

6. Potom čisté a vysterilizované vaječné škrupiny vyberte z vody nechajte ich dobre odkvapkať otvorom nadol.

7. Medzitým si pripravte zvyšok ingrediencií: červenú papriku a uvarené kuracie prsia nakrájajte na malé kocky. Petržlenovú vňať natrhajte, použijete ju na ozdobenie. Sterilizovanú kukuricu a hrášok zlejte a nechajte odkvapkať.

8. Naplňte vaječné škrupiny: na spodok vaječnej škrupinky vložte lístok petržlenovej vňate, môžete si pomôcť pinzetou. Potom pridajte niekoľko zrniek kukurice, hrášku, niekoľko kociek papriky a mäsa. Potom pokračujte vo vrstvení, až kým nenaplníte celú škrupinu.

9. Nakoniec nalejte vývar so želatínou na zeleninu a mäso až do vrchu. Naplnené škrupinky vložte do chladničky, aby želatína dobre stuhla.

10. Stuhnutý aspik vyberte z chladničky a opatrne rozbite škrupiny, akoby ste lúpali vajcia.

Aspikové vajíčka máme pripravené a môžeme ich podávať.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.info


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *