Brownies s mascarpone plnkou a višňami

Brownies s mascarpone plnkou a višňami
Brownies s mascarpone plnkou a višňami

Vynikajúci šťavnatý, mäkký koláčik ktorý poteší bohatou chuťou a ľahkou prípravou.

Potrebujeme:

  • 50 g horkej čokolády na posypanie

Potrebujeme na mascarpone plnku:

  • 250 g krémového syra mascarpone
  • 180 g kyslej smotany
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 vajce

Potrebujeme na tmavé cesto:

  • 120 g horkej čokolády
  • 120 g masla
  • Štipka soli
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 120 g polohrubej múky
  • 3/4 ČL prášku do pečiva

Potrebujeme na višňovú plnku:

  • 300 g višní z kompótu
  • 100 ml višňovej šťavy z kompótu
  • 2 PL kryštálový cukor
  • 15 g kukuričného škrobu (Gustin)

Postup:

1. Najprv urobíme čokoládovú zmes. Čokoládu a maslo nakrájajte na kúsky. Vložte ich do misky a roztopte vodnom kúpeli so štipkou soli. Keď sa maslo a čokoláda roztopia, jemne ich premiešajte, aby ste získali dokonale hladkú čokoládovú zmes. Nechajte ju vychladnúť.

2. Do misy rozbite celé vajcia, pridajte cukor a vyšľahajte do peny. Rozpustenú vychladnutú čokoládu vmiešajte do vyšľahaných vajec, potom prisypte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne husté čokoládové cesto.

3. Pripravíme mascarpone plnku. V miske do hladka vymiešame krémový syr, kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor a vajce.

4. Potom pripravíme višňovú plnku. Kukuričný škrob zmiešame s 50 ml šťavy z čerešňového kompótu.

5. Zvyšných 50 ml višňovej šťavy zmiešajte s cukrom a pomaly zahrievajte až k varu. Následne vmiešajte 50 ml šťavy s rozpusteným kukuričným škrobom. Vložte aj višne a varte za stáleho miešania do zhustnutia.

Tip-pre-vas_1

Tip: Namiesto kompótu môžete použiť aj maliny, jahody, čerešne alebo mrazené čerešne. V takom prípade nahraďte šťavu z kompótu vodou.

6. Malý plech (rozmery 33 x 25 centimetrov) vysteľte papierom na pečenie. Vlejte 2/3 čokoládovej zmesi a rovnomerne ju rozotrite na dno. Na tmavé cesto naneste mascarpone plnku a rovnomerne ju rozotrite. Potom lyžicou vkladajte višňovú plnku a nakoniec aj kôpky zvyšného tmavého cesta. Povrch zasypte kúskami nasekanej čokolády.

7. Koláč vložte do rúry predhriateje na 180 °C a pečte asi 35-45 minút.

Koláčik je veľmi šťavnatý a mäkký, preto ho pred krájaním dobre vychlaďte.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *