Chutí po maku, ale zároveň je krásne krémový vďaka tvarohu! Ak milujte mak ako my, toto bude niečo pre vás .
Dnes sme si pre vás pripravili veľmi jednoduchý recept na cheesecake z krehkého cesta s jemnou náplňou tvarohu a maku. Tento cheesecake má veľkolepý vzhľad a stane sa hviezdou na sviatočnom stole.
Potrebujeme:
- 3 vajcia
- 500 g jemného tvarohu
- 2 PL škrobu
- 200 g cukru
- 120 g celého maku
- vanilka podľa chuti
- 100 g masla
- 1 ČL prášku do pečiva
- 200 g hladkej múky
Postup:
1. Príprava krehkého cesta: vymiešajte 1 vajce s 50 g cukru, potom pridajte rozpustené maslo.
2. V samostatnej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva a zmes nasypte do vymiešanej vaječnej hmoty. Vymieste cesto a vložte ho do tortovej formy na pečenie, vystlanej papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozložte na dno a vytvarujte aj zdvihnuté okraje. Formu vložte do chladničky na 30 minút.
3. Príprava plnky: mak zalejte vriacou vodou a nechajte stáť 20 minút. Potom ho sceďte cez veľmi husté sitko alebo cez plátenko.
4. Jemný tvaroh vymiešajte, pridajte škrob, zvyšný cukor, vanilku a vajcia. Získanú tvarohovú hmotu rozdeľte na 2 časti, jednej časti by malo byť viac ako druhá asi o 120-150 g.
5. Do menšej polovice plnky pridajte mak a premiešajte. Ak bude jedna z plniek hustejšia, pridajte do nej kyslú smotanu, aby ste dosiahli rovnakú konzistenciu.
6. Potom z chladničky vyberte vychladené krehké cesto a do jeho stredu vylejte lyžicu plnky s makom.
7. Následne do stredu makovej plnky vlejte lyžicu plnky bez maku. Plnky postupne striedajte, postupne sa rozšíria ku okraju a tak získate krásny vzor.
8. Makový cheesecake vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 1 hodinu.
9. Pred podávaním cheesecake nechajte dobre vychladiť v chladničke.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bucatarul.eu