Na sviatky a návštevy ako stvorené. Z najjednoduchších a najlacnejších surovín pripravíte skvelé občerstvenie alebo predjedlo.
Potrebujeme:
- 500 g preosiatej hladkej múky
- 1,5 ČL suchého droždia
- 2 ČL soli
- 6 PL masla pri izbovej teplote
- 280 ml teplej vody
- 2 PL cukru
- 0,5 ČL sušeného cesnaku
- 0,5 ČL provensálskych byliniek
Postup:
1. Pripravte cesto: zmiešajte v miske teplú vodu so suchým droždím, cukrom, 3 PL masla a soľou. Postupne pridávajte preosiatu múku. Na pracovnej doske vymiesime cesto najmenej 7 minút. Malo by vzniknúť elastické, nelepivé a pružné cesto.
2. Vymiesené cesto preložíme do misy vymastenej maslom. Misku prikryte vlhkou utierkou a cesto nechajte 2 hodiny na teplom mieste vykysnúť.
3. Vykysnuté cesto položte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 12-15 rovnakých častí. Z každej časti vytvarujte dlhý šúľok.
4. Vytvarované tyčinky preložte na plech vystlaný papierom na pečenie prikryte utierkou a nechajte podkysnúť 40 minút.
5. Potom plech vložte do vyhriatej rúry na teplotu 200 ° C asi na 12 minút a pečieme pekne do zlatista. Doba pečenia závisí od vašej rúry.
6. Pripravte glazúru: v miske zmiešajte 3 lyžice mäkkého masla s voňavými provensálskymi bylinkami, cesnakom a 0,5 ČL soli.
7. Upečené tyčinky vyberte z rúry a ešte horúce potrite voňavým maslom.
A tyčinky máme pripravené!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bucatarul.eu