Chutná, jednoduchá a lacná torta. Rýchly dezert z hotového lístkového cesta je skutočnou záchranou pre tých, ktorí milujú Napoleona, ale neradi strácajú čas s miesením a vaľkaním cesta.
Z hotového lístkového cesta urobíte nádherný dezert s jemným krémom.
Potrebujeme:
- 3 balenia chladeného lístkového cesta
Potrebujeme na plnku:
- 250 g kondenzované mlieko
- 200 g maslo
- 200 g kyslá smotana (25-30%)
- 140 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
Postup:
1. Lístkové cesto rozbaľte a rozkrojte na polovicu , vznikne 6 plátov.
2. Cesto položte na plech pokrytý papierom na pečenie a poprepichujte rovnomerne vidličkou aby sa cesto počas pečenia rovnomerne zdvihlo. Pečieme postupne v predhriatej rúre na 190 ° C asi 10-12 minút.
3. Kým sa cesto pečie, pripravte krém. Maslo by malo mať izbovú teplotu, preto ho vopred vyberte z chladničky.
4. Mäkké maslo a kondenzované mlieko vyšľahajte do peny. Kyslú smotanu vymiešajte s cukrom.
5. Spojte obe hmoty dohromady a šľahajte mixérom pri nízkych otáčkach do hladka. Krém by mal byť hustý a nadýchaný. Hotový krém odložte do chladničky.
6. Teraz sa vrátime ku upečenému cestu. Každé lístkové cesto naplocho rozrežte, dostaneme 12 plátov a nechajte dobre vychladnúť.
7. Jedno rozkrojené cesto rozmrvte na malé kúsky.
8. Na cesto natrite časť plnky, polozte ďalšie cesto, plnku a postupne vyskladáme tortu. Poslednou vrstvou bude zatiaľ cesto bez plnky, z tej odložíme na potretie vrchu a bokov dezertu.
9. Na posledné cesto bez plnky položíme podnos a zaťažíme závažím. Necháme 10 minút postáť.
10. Potom odstránime závažie a vrch a boky torty natrite zvyškami krému a posypte strúhankou z rozmrveného cesta.
11. Ozdobte ovocím, mätou a posypte práškovým cukrom.
12. Tortu podávajte okamžite, kým je chrumkavá, alebo ju nechajte postáť v chladničke 3-4 hodiny, aby sa vrstvy cesta a krému pekne spojili.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: 1000.menu