Rýchla Napoleon torta z hotového lístkového cesta

Napoleon torta
Napoleon torta

Chutná, jednoduchá a lacná torta. Rýchly dezert z hotového lístkového cesta je skutočnou záchranou pre tých, ktorí milujú Napoleona, ale neradi strácajú čas s miesením a vaľkaním cesta.

Z hotového lístkového cesta urobíte nádherný dezert s jemným krémom.

Potrebujeme:

  • 3 balenia chladeného lístkového cesta

Potrebujeme na plnku:

  • 250 g kondenzované mlieko
  • 200 g maslo
  • 200 g kyslá smotana (25-30%)
  • 140 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

1. Lístkové cesto rozbaľte a rozkrojte na polovicu , vznikne 6 plátov.

2. Cesto položte na plech pokrytý papierom na pečenie a poprepichujte rovnomerne vidličkou aby sa cesto počas pečenia rovnomerne zdvihlo. Pečieme postupne v predhriatej rúre na 190 ° C asi 10-12 minút.

3. Kým sa cesto pečie, pripravte krém. Maslo by malo mať izbovú teplotu, preto ho vopred vyberte z chladničky.

4. Mäkké maslo a kondenzované mlieko vyšľahajte do peny. Kyslú smotanu vymiešajte s cukrom.

5. Spojte obe hmoty dohromady a šľahajte mixérom pri nízkych otáčkach do hladka. Krém by mal byť hustý a nadýchaný. Hotový krém odložte do chladničky.

6. Teraz sa vrátime ku upečenému cestu. Každé lístkové cesto naplocho rozrežte, dostaneme 12 plátov a nechajte dobre vychladnúť.

7. Jedno rozkrojené cesto rozmrvte na malé kúsky.

8. Na cesto natrite časť plnky, polozte ďalšie cesto, plnku a postupne vyskladáme tortu. Poslednou vrstvou bude zatiaľ cesto bez plnky, z tej odložíme na potretie vrchu a bokov dezertu.

9. Na posledné cesto bez plnky položíme podnos a zaťažíme závažím. Necháme 10 minút postáť.

10. Potom odstránime závažie a vrch a boky torty natrite zvyškami krému a posypte strúhankou z rozmrveného cesta.

11. Ozdobte ovocím, mätou a posypte práškovým cukrom.

12. Tortu podávajte okamžite, kým je chrumkavá, alebo ju nechajte postáť v chladničke 3-4 hodiny, aby sa vrstvy cesta a krému pekne spojili.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: 1000.menu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *