Vynikajúca voňavá tekvicová polievka, ktorá vás zahreje aj zasýti!
Potrebujeme:
- 1 kg očistenej tekvice hokaido alebo maslovej
- 1 zemiak
- 1 cibuľa
- štipka mletého kardamonu
- štipka mletého feniklu
- ¹⁄₂ ČL mletého čierneho korenia
- ¹⁄₂ ČL mletej rasce
- 1 ČL mletej papriky
- 1 ČL Garam Masala korenie
- olivový olej
- 1 hrsť červenej šošovice
- Voda
- Soľ
Voliteľné:
- 2-4 ks sušených lístkov šalvie
- 1 ČL chilli vločiek
Postup:
1․ Tekvicu, zemiaky a cibuľu nakrájajte na kúsky.
2․ Zmiešajte kardamon, fenikel, čierne korenie a rascu.
3․ Nasypte korenie do suchej panvice a zahrievajte na miernom ohni niekoľko minút tak, aby sa korenie rozvoňalo.
4․ Na korenie nalejte olej, pridajte zeleninu a premytú šošovicu. Nasypte mletú papriku a všetko spolu premiešajte.
5․ Prilejte toľko horúcej vody, aby bola zelenina zakrytá. Zvýšte teplotu a priveďte polievku do varu.
6․ Keď začne vrieť, znížte teplotu, polievku zakryte a varte 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
7․ Do uvarenej a trochu vychladnutej polievky pridajte garam masala korenie a soľ a rozmixujte ju na hladký krém.
8․ Pred podávaním môžete polievku posypať chilli vločkami a šalviou opečenou na oleji.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru