Pečené kurča na paradajkách a cesnaku

Pečené kurča na paradajkách a cesnaku
Pečené kurča na paradajkách a cesnaku

Pečené kurča na paradajkách a cesnaku so zeleninovým pyré. Veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré sme si ihneď obľúbili!

Potrebujeme:

  • 1,5 kg celé kurča
  • 500 g cherry paradajok (alebo menších paradajok)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 ml olivového oleja
  • 2 PL sladkej chilli omáčky
  • 100 ml bieleho vína
  • 10 g soli
  • 1 ČL korenia
  • 1 ČL provensálskych byliniek
  • 1 ČL sušeného tymiánu

Potrebujeme na zeleninové pyré:

  • 500 g zemiakov
  • 1 mrkva
  • 1 paštrnák
  • 1 stredný zeler
  • 250 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 30 g syra Parmezán
  • Voda
  • 10 g soli
  • 4-5 vetvičiek tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu

Postup:

1. Kurča umyjeme, natrieme ho olivovým olejom a krídla zložíme pod kurča. Potom ho osolíme, pridáme korenie, sušený tymián, provensálske bylinky, chilli omáčku, prelisovaný cesnak a znova masírujeme do kurčaťa.

2. Kurča vložíme do pekáča a podlejem vínom. Pridáme paradajky a pekáč zakryjeme papierom na pečenie.

3. Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 90 minút (45 minút /1 kg mäsa).

4. V polovici času odstránime papier na pečenie a necháme kurča dopiecť do hneda.

5. Medzitým pripravujeme zeleninové pyré: všetku zeleninu nakrájame na kocky.

6. Nakrájanú vložíme do hrnca, podlejeme vodou. Pridáme mlieko, tymián, rozmarín, soľ a varíme, kým zelenina nie je hotová.

7. Vypneme oheň, odstránime aromatické bylinky a scedíme tekutinu. Zeleninu rozmixujeme, pridáme maslo, parmezán a dobre vyšľaháme.

8. Upečené kurča podávame s pripraveným pyré.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: kiloretete.ro


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *