Babičkine pudingáče, ktorých sa nevieme dojesť!

Babičkine pudingáče
Babičkine pudingáče

Ak máte doma múku, mlieko a 2 vajcia, vyskúšajte tento recept.

Potrebujeme na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 180 ml vlažného mlieka
  • 7 g sušené droždia
  • 8 g vanilkového cukru
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 3 PL oleja
  • 1 vajce
  • 1 štipka soli

Potrebujeme na plnku:

  • 300 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 2 Pl škrobu

Postup:

1. Na cesto zmiešame múku s vanilkovým cukrom, sušeným droždím a soľou.

2. Pridáme olej, vaječný bielok (žĺtok odložíme na potretie), trochu mlieka a začneme miesiť. Postupne zapracujeme aj zvyšné mlieko. Cesto vymiesime dohladka.

3. S rukami natretými olejom vytvoríme z cesta guľu. Vložíme ho do misy a prikryjeme potravinovou fóliou. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.

4. Na plnku zmiešame vajíčko s cukrom a škrobom v hrnci. Postupne vlejeme mlieko, hrniec postavíme na sporák a uvaríme hustý puding.

5. Uvarený puding preložíme do misky, zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

6. Po vykvasení prenesieme cesto na pracovnú plochu, ktorú posypeme trochou múky a cesto premiesime.

7. Rozvaľkáme ho do obdĺžnika a nakrájame na prúžky.

8. Vezmeme 2 prúžky a stočíme ich okolo seba. Potom konce prilepíme, stočíme a vytvarujeme tvar 8.

9. To isté robíme so zvyšnými prúžkami a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

10. Necháme kysnúť ďalších 20 minút, potom ich natrieme zvyšným žĺtkom zmiešaným s 1 polievkovou lyžicou mlieka.

11. Osmičky naplníme pripraveným pudingovým krémom a plech vložíme do rúry predhriatej na 180 °C . Pečieme po dobu 30 minút.

12. Vychladnuté ozdobíme práškovým cukrom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: kiloretete.ro


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *