Jemný piškótový chlebíček

Jemný piškótový chlebíček
Jemný piškótový chlebíček

Jednoduchý a rýchly recept na voňavý, nadýchaný piškótový chlebíček s citrónom a mascarpone!

Potrebujeme:

  • 130 g kryštálového cukru
  • 120 g mäkkého masla
  • 3 vajcia
  • nastrúhaná kôra z 1-2 bio citrónov
  • 200 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 130 g mascarpone

Potrebujeme na polevu:

  • 100 g práškového cukru
  • 3-4 PL citrónovej šťavy

Postup:

1. Cukor, maslo a nastrúhanú citrónovú kôru pridáme do misy. Spolu vymiešame do svetlej peny.

2. Postupne zašľaháme celé vajcia jeden po druhom a nakoniec pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a štipkou soli.

3. Do vymiešaného cesta zamiešame mascarpone a hotové cesto vylejeme do chlebíčkovej formy, ktorú sme natreli olejom a vysypali múkou.

4. Formu vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme po dobu 40 minút.

5. Hladkú polevu vymiešame z citrónovej šťavy a práškového cukru.

6. Vychladnutý chlebíček vyklopíme z formy a ozdobíme ho pripravenou polevou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: kiloretete.ro


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *