Toto lahodné mäsko voňajúce talianskou kuchyňou si zamilujete!
Potrebujeme:
- 700–800 g kuracie prsia
- 1 ks cibuľa
- 1/2 vaničky špenát
- niekoľko vetvičiek bazalka
- 3-4 strúčiky cesnak
- 1 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- 2 ČL talianske bylinky
- 2 PL olej
- 350–400 ml kokosové mlieko
- 30-40 g sušené paradajky
- 60 ml kurací vývar alebo voda
- 2 PL kukuričný škrob
Postup:
1․ Kuracie prsia nakrájajte na veľké kúsky alebo ich nechajte celé. Nakrájajte cibuľu, špenát a bazalku. Cesnak prelisujte.
Tip: čerstvý špenát môžete v týchto toskánskych kuracích prsiach nahradiť aj mrazeným špenátom
2․ Kuracie prsia posypte soľou, korením a talianskymi bylinkami.
3․ Na panvici zohrejte olej na strednom stupni. Kuracie mäso opekajte z oboch strán, kým mierne nezhnedne a potom ho preložte na tanier.
4․ Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu, orestujte ju do mäkka, pridajte prelisovaný cesnak a opekajte spolu 1 minútu.
5․ Pridajte kokosové mlieko, sušené paradajky a bazalku. Povarte spolu ďalšiu 1 minútu.
6․ Zmiešajte vývar alebo vodu so škrobom a nalejte do omáčky. Premiešajte a priveďte do varu na miernom plameni.
7․ Potom do panvice vrátime opečené kuracie prsia. Prikryjeme pokrievkou a povaríme ešte asi 10 minút.
8․ Nakoniec pridajte aj špenát. Premiešajte a zo sporáka odstavte po 1-2 minútach.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru