Fantastické domáce sušienky z krehkého cesta

Domáce sušienky
Domáce sušienky

Sú také mäkké a jemné, že sa topia v ústach! Potrebujeme len pár prísad a trochu času. Stojí za to ich vyskúšať!

Potrebujeme na 24 ks:

  • 2 vajcia
  • 140 g masla
  • 60 g cukru
  • 50 ml mlieka
  • 15 g čerstvého droždia
  • 380 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • kryštálový cukor na posypanie

Postup:

1. Mlieko trochu zohrejte a vlažné nalejte do malej misky, pridajte rozdrobené droždie a 1 čajovú lyžičku cukru. Premiešajte a nechajte kvások podkysnúť asi 10 minút.

2. V samostatnej mise zmiešajte mäkké maslo so zvyšným cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Miešajte mixérom 3-4 minúty, kým nebude maslo mäkké a nadýchané.

3. Potom pridajte jedno po druhom celé vajcia a zašľahajte ich do masla mixérom.

4. Pridajte aj pripravený kvások a premiešajte. Postupne začnite prisypávať preosiatu múku. Najprv cesto premiešajte stierkou, potom ho vymieste rukami, vznikne hladké a jemné cesto.

5. Cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm. Povrch cesta posypte kryštálovým cukrom.

6. Rozvaľkané cesto nakrájajte pomocou radielka na obdĺžniky rovnakej veľkosti a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

7. Sušienky prikryte potravinovou fóliou a nechajte ich „odpočívať“ 15-20 minút. Nakoniec ich upečte vo vyhriatej rúre na 180 ° C, po dobu 15 minút.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.info


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *