Sú také mäkké a jemné, že sa topia v ústach! Potrebujeme len pár prísad a trochu času. Stojí za to ich vyskúšať!
Potrebujeme na 24 ks:
- 2 vajcia
- 140 g masla
- 60 g cukru
- 50 ml mlieka
- 15 g čerstvého droždia
- 380 g hladkej múky
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- kryštálový cukor na posypanie
Postup:
1. Mlieko trochu zohrejte a vlažné nalejte do malej misky, pridajte rozdrobené droždie a 1 čajovú lyžičku cukru. Premiešajte a nechajte kvások podkysnúť asi 10 minút.
2. V samostatnej mise zmiešajte mäkké maslo so zvyšným cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Miešajte mixérom 3-4 minúty, kým nebude maslo mäkké a nadýchané.
3. Potom pridajte jedno po druhom celé vajcia a zašľahajte ich do masla mixérom.
4. Pridajte aj pripravený kvások a premiešajte. Postupne začnite prisypávať preosiatu múku. Najprv cesto premiešajte stierkou, potom ho vymieste rukami, vznikne hladké a jemné cesto.
5. Cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm. Povrch cesta posypte kryštálovým cukrom.
6. Rozvaľkané cesto nakrájajte pomocou radielka na obdĺžniky rovnakej veľkosti a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
7. Sušienky prikryte potravinovou fóliou a nechajte ich „odpočívať“ 15-20 minút. Nakoniec ich upečte vo vyhriatej rúre na 180 ° C, po dobu 15 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.info