Vynikajúci krémový koláč s broskyňami, ktorý musíte vyskúšať!

Krémový koláč s broskyňami
Krémový koláč s broskyňami

Perfektná kombinácia piškótového cesta, šľahačky a ovocia ktorej neodoláte!

Potrebujeme na biele cesto:

  • 3 vaječné bielky
  • 100 g cukru krupica
  • 125 g polohrubej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 1 PL octu
  • 1/2 ČL prášku do pečiva

Potrebujeme na žlté cesto:

  • 3 vaječné žĺtky
  • 1 celé vajce
  • 75 g cukru krupica
  • 1 PL oleja
  • 1 PL octu
  • 65 g polohrubej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva

Potrebujeme na pudingovú plnku:

  • 1 plechovka broskyňového kompótu
  • 1 vanilkový puding
  • 3 PL cukru krupica
  • 2 plátky želatíny alebo 1 vrecúško želatíny
  • 125 g masla

Potrebujeme na ozdobenie:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • biela čokoláda

Postup:

1. Formu s rozmermi 23×23 cm alebo s priemerom 26 cm, vyložíme papierom na pečenie alebo vymažeme tukom a vysypeme múkou.

2. Na bielu časť cesta: Oddelíme žĺtka od bielkov . Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potupne pridáme 100 g cukru a 1 PL octu.

3. Potom si pripravíme suché prísady. Zmiešame 125 g polohrubej múky s 20 g škrobu a 1/2 ČL prášku do pečiva.

4. Preosejeme ich do vyšľahaných bielkov a jemne zamiešame stierkou. Nepoužívame mixér, cesto musí zostať ľahké a vzdušné.

5. Na žltú čast cesta: vyšľaháme 1 celé vajce s 75 g cukru a 3 žĺtkami. Do vyšľahanej zmesi pridáme 1 PL octu, 1 PL oleja, 1/2 ČL prášku do pečiva a 65 g polohrubej múky. Cesto vymiešame mixérom.

6. Potom začneme plniť formu. Najskôr pridáme biele cesto. Lyžicou nakladieme kôpky, medzi ktoré potom nalejeme žlté cesto.

7. Cestá spolu nemiešame, len zvrchu uhladíme. Piškótu pečieme v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 13 minút. Či je cesto upečené , skontrolujeme špáradlom.

8. Cesto necháme úplne vychladnúť a potom ho rozkrojíme na polovicu.

9. Pripravíme plnku: 2 plátky želatíny namočíme na 5 minút do studenej vody.
Otvoríme konzervu broskýň , broskyne nakrájame na kocky a šťavu doplníme vodou na 0,5 litra tekutiny. Pridáme 3 PL cukru a 1 vanilkový puding. Za stáleho miešania uvaríme puding.

10. Želatínu scedíme z vody a zmiešame s niekoľkými lyžicami uvareného pudingu, aby sa rozpustila. Potom ju vlejeme do pudingu. Do teplého pridáme 125 g masla a premiešame.

11. Teplú pudingovú plnku nalejeme na spodnú časť cesta. Posypeme ju nakrájanými broskyňami. Vrchnú časť cesta položíme na pudingovú plnku a koláč necháme v chladničke stuhnúť.

12. Dokončenie: šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a natrieme na stuhnutý koláč. Povrch šľahačky posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Videorecept:

Zdroj: youtube.com

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *