Najjemnejší a najkrémovejší dezert

Najjemneší dezert
Najjemneší dezert

Najjemnejší a najkrémovejší dezert, aký ste kedy jedli! Nevieme sa ho dojesť!

Potrebujeme na cesto:

  • 3 vajcia
  • Štipka soli
  • 150 g cukor krupica
  • 200 ml mlieko
  • 200 ml olej
  • 250 g hladkej múka
  • 12 g prášok do pečiva
  • 5 ml vanilková esencia

Potrebujeme na čokoládovo mascarpone plnku:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g Mascarpone
  • 5 ml vanilková esencia
  • 100 g horkej čokolády

Potrebujeme na šľahačkovú plnku:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL kondenzované mlieko
  • 5 g vanilkový cukor

Forma s rozmermi 20*30 cm

Postup:

1, Pripravíme čokoládovú plnku: 200 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s 100 g práškového cukru, mascarpone a vanilkovou esenciou.

2. Vo horúcom vodnom kúpeli roztopíme 100 g horkej čokolády. Roztopenú čokoládu pridáme do mascarpone plnky.

3. Pripravíme cesto: do misky rozbijem 3 vajcia , pridáme štipku soli a vyšľaháme so 150 g cukru krupica do svetlej peny. Pridáme 200 ml mlieka a 200 ml oleja. Do zmesi preosejeme 250 g hladkej múky s práškom do pečiva a zamiešame 5 ml vanilkovej esencie.

4. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.

5. Pripravíme šľahačkovú plnku: vyšľaháme 400 ml smotany s 3 PL kondenzovaného mlieka a vanilkovým cukrom do hustej peny.

6. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie. Odkrojíme tenkú vrstvu z vršku korpusu a tým ho vyrovnáme.

7. Korpus vrátime späť do formy a navrstvíme naň čokoládovú plnku. Odložíme do chladničky na 30 minút.

8. Zrezaný vršok korpusu vložíme do mixéra a rozdrvíme na mrveničku.

9. Na stuhnutú čokoládovú plnku natrieme šľahačkovú plnku, ktorú posypeme rozdrveným zvyškom korpusu.

10. Hotový dezert vychladíme aspoň 3-4 hodiny a potom podávame.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: youtube.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *