Anjelská torta

Anjelská torta
Anjelská torta

Výborná torta , ktorá sa topí v ústach! A hotová je za pár minút!  

Toto je najchutnejší koláč, aký som kedy jedla! Tento recept určite vyskúšajte, vaši hostia ho budú milovať!  Torta je veľmi jemná a nadýchaná. A lepšia  ako Napoleon torta!

Potrebujeme na plnku :

  • 6 žĺtkov
  • 150 g cukru krupica
  • 10 g vanilkového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 20 g hladkej múky (1 PL)
  • 100 g masla

Potrebujeme na bielkové cesto:

  • 6 bielkov
  • 40 g cukru krupica
  • 40 g práškového cukru
  • štipka soli
  • šťava z 1/2 citróna
  • 80 g hladkej múky  

Potrebujeme na dokončenie:

  • 80 g bielej čokolády

Postup:

1. Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov.

2. Do hrnca pridáme 150 gramov cukru krupice, vanilkový cukor, 200 ml mlieka a  20 gramov múky. Všetko dobre premiešame  a postavíme na sporák. Varíme na strednom plameni za stáleho miešania, kým neuvaríme hustý puding. Ešte teplý puding prikryjeme potravinovou fóliou  a necháme vychladnúť.

3.Potom vyšľaháme 6 bielkov so štipkou soli, šťavou z 1/2 citróna a krupicovým a práškovým cukrom do pevného snehu. Do snehu preosejeme múku  a jemne ju zamiešame stierkou.  

4. Snehové cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vložíme ho do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme 35-40 minút.

5. Hotový korpus necháme vychladiť a potom ho rozrežeme na polovicu.

6. Pripravíme plnku: v mise rozmiešame 100 g masla izbovej teploty a zašľaháme doň vychladnutý puding.

7. Časť pripravenej plnky nanesieme na spodný korpus a prikryjeme ju vrchným korpusom. Povrch celej torty ja boky natrieme zvyšnou plnkou.

8. Bielu čokoládu nastrúhame škrabkou na zeleninu a ozdobíme ňou celú tortu.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: youtube.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *