Tiež milujete svieže smotanové dezerty ako my? Týmto koláčikom potešíte každého. Jemná smotanová plnka medzi dvoma vrstvami krehkého cesta je neodolateľná!
Potrebujeme na cesto:
- 40 dkg hladkej múky
- 20 dkg studeného masla
- 15 dkg práškového cukru
- 1 vajce
- 12 g prášku do pečiva
Potrebujeme na smotanovú náplň:
- 80 g prášku vanilkového pudingu
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 dl mlieka
- 4 dl kyslej smotany
- 4 vaječné bielky
- 40 dkg sliviek alebo iného ovocia
Postup:
1. Zo surovín na cesto rýchlo vymiesime hladké cesto. Jednu tretinu cesta vložíme do mrazničky a zvyšné dve tretiny cesta necháme odpočívať v chladničke.
2. Pripravíme smotanovú náplň: bielky vyšľaháme do peny. Pudingový prášok zmiešame s mliekom a cukrom a uvaríme. Do uvareného, ešte horúceho pudingu zamiešame sneh z bielkov.
3. Necháme ho vychladnúť a potom doň zamiešame kyslú smotanu.
4. Nakoniec do plnky jemne vmiešame nakrájané ovocie.
5. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho na veľkosť plechu. Plech na pečenie s rozmermi 33×20 cm vymastíme a vysypeme múkou a vložíme doň vyvaľkané cesto.
6. Cesto popicháme vidličkou a vylejeme naň smotanovú náplň.
7. Vyberieme zvyšok cesta z mrazničky a nastrúhame ho na hrubom strúhadle priamo na vrch smotanovej náplne.
8. Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 35 – 40 minút.
9. Hotový koláčik dobre vychladíme v chladničke a potom podávame !
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bidista.com