Osviežujúci koláčik s kyslou smotanou a ovocím

Osviežujúci koláčik s kyslou smotanou a ovocím
Osviežujúci koláčik s kyslou smotanou a ovocím

Tiež milujete svieže smotanové dezerty ako my?  Týmto koláčikom potešíte každého. Jemná smotanová plnka medzi dvoma vrstvami krehkého cesta je neodolateľná!

Potrebujeme na cesto:

  • 40 dkg hladkej múky
  • 20 dkg studeného masla
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 vajce
  • 12 g prášku do pečiva

Potrebujeme na smotanovú náplň:

  • 80 g prášku vanilkového pudingu
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 dl mlieka
  • 4 dl kyslej smotany
  • 4 vaječné bielky
  • 40 dkg sliviek alebo iného ovocia

Postup:

1. Zo surovín na cesto rýchlo vymiesime hladké cesto.  Jednu tretinu cesta vložíme do mrazničky a zvyšné dve tretiny cesta necháme odpočívať v chladničke.

2. Pripravíme smotanovú náplň: bielky vyšľaháme do peny. Pudingový prášok zmiešame s mliekom a cukrom a uvaríme. Do uvareného, ešte horúceho pudingu zamiešame sneh z bielkov.

3. Necháme ho vychladnúť a potom doň zamiešame kyslú smotanu.

4. Nakoniec do plnky jemne vmiešame nakrájané ovocie.

5. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho na veľkosť plechu. Plech na pečenie s rozmermi 33×20 cm vymastíme a vysypeme múkou a vložíme doň vyvaľkané cesto.

6. Cesto popicháme vidličkou a vylejeme naň smotanovú náplň.

7. Vyberieme zvyšok cesta z mrazničky a nastrúhame ho na hrubom strúhadle priamo na vrch smotanovej náplne.

8. Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 35 – 40 minút.

9. Hotový koláčik dobre vychladíme v chladničke a potom podávame !


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bidista.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *