Pečená treska s cherry paradajkami

Pečená treska s cherry paradajkami
Pečená treska s cherry paradajkami

Na večeru často pripravujem toto veľmi jednoduché, ale veľmi chutné jedlo. Vyskúšajte pečenú tresku aj vy.

Potrebujeme:

  • 500-600 g filety z tresky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks cibuľa
  • 2 PL olej
  • 100 ml suché biele víno
  • 100 ml zeleninový vývar alebo voda
  • 350 g cherry paradajky

Postup:

1․ Ryby nakrájajte na porcie. Osušte papierovou utierkou a posypte soľou a korením.

2․ Cesnak prelisujte a rybu ním potrite. Cibuľu nakrájajte nadrobno.

3․ Formu na pečenie natrite olejom. Vložte do nej ryby a cibuľu. Pokvapkajte olejom, podlejte vínom a vývarom.

4․ Formu prikryte alobalom a vložte do rúry predhriatej na 200 ° C na 15-20 minút.

5․ Potom odstráňte alobal, k rybe pridajte paradajky a dopekajte ďalších 15-18 minút bez zakrytia.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *