Na večeru často pripravujem toto veľmi jednoduché, ale veľmi chutné jedlo. Vyskúšajte pečenú tresku aj vy.
Potrebujeme:
- 500-600 g filety z tresky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 2 PL olej
- 100 ml suché biele víno
- 100 ml zeleninový vývar alebo voda
- 350 g cherry paradajky
Postup:
1․ Ryby nakrájajte na porcie. Osušte papierovou utierkou a posypte soľou a korením.
2․ Cesnak prelisujte a rybu ním potrite. Cibuľu nakrájajte nadrobno.
3․ Formu na pečenie natrite olejom. Vložte do nej ryby a cibuľu. Pokvapkajte olejom, podlejte vínom a vývarom.
4․ Formu prikryte alobalom a vložte do rúry predhriatej na 200 ° C na 15-20 minút.
5․ Potom odstráňte alobal, k rybe pridajte paradajky a dopekajte ďalších 15-18 minút bez zakrytia.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru