Strúhaný koláč s džemom


Toto je bezpochyby jeden z najlepších receptov na strúhaný koláč! Vďaka majonéze je koláč veľmi jemný a chrumkavý. Môžete ho urobiť aj s kyslou smotanou, ale s majonézou je lepší.

Je tu len jeden problém, zjete ho rýchlejšie, ako ho pripravíte.

Potrebujeme:

  • 2,5 pohára hladkej múky
  • 200 g masla
  • 1 vajce
  • 0,5 pohára práškového cukru
  • 0,5 ČL jedlej sódy
  • 2 PL majonézy
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 0,5 pohár džemu

Postup:

1. Múku preosejeme a zmiešame so sódou bikarbónou. Do múky nastrúhame studené maslo a rukami spracujeme drobivé cesto.

2. Pridáme vajce, cukor, citrónovú šťavu a majonézu a vypracujeme hladké cesto.

3. Cesto rozdelíme na 2 polovice a vložíme do mrazničky na 5-10 minút.

4. Jeden kus cesta rozvaľkáme do koláčovej formy na hrúbku asi 0,3 – 0,4 mm. Cesto potrieme džemom.

5. Vyberieme druhú polovicu cesta z mrazničky a nastrúhame ho na hrubom strúhadle a posypeme ním rovnomerne džem.

6. Formu vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.

7. Upečený koláč necháme vychladnúť a podávame.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: hamov-hotov.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *