Užite si skvelú chuť kávy v tom jemnom krémovom dezerte.
Potrebujeme na cesto:
- 6 ks vajcia
- 120 g cukor
- 150 g hladká múka
- 30 ml slnečnicový olej
- 5 g prášok do pečiva
- 30 ml mlieko
- štipka soli
- vanilková esencia alebo vanilkový cukor
Potrebujeme na kávový krém:
- 2 čajové lyžičky instantnej kávy
- 500 g mascarpone
- 200 ml tekutej šľahačky
- 100 g práškového cukru
Potrebujeme na čokoládový krém:
- 350 g čokoláda s lieskovými orieškami
- 150 ml tekutá šľahačka
Potrebujeme ostatné:
- 80 ml šťava z ananásového kompótu
- 150 g maslové sušienky
- 100 ml studená káva
- čokoláda na ozdobu
Postup:
1. Do veľkej misy dáme bielky zo 6 vajec so štipkou soli. Bielky šľaháme mixérom asi 10 minút. Potom pridáme 120 g cukru a vyšľahajte tuhý sneh.
2. Do druhej misky dáme 6 žĺtkov s 30 ml oleja a premiešame. Premiešané vlejeme v niekoľkých dávkach do snehu. Pridáme vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor.
3. V inej miske zmiešame 5 g prášku do pečiva s 30 ml mlieka. Zmes nalejeme do vaječného krému. Navrch preosejte 150 g múky. Múku primiešajte v 2-3 častiach pomocou šľahača, širokými pohybmi zdola nahor.
4. Zmes vylejeme na plech (25×25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Špáradlom urobte niekoľko vertikálnych a horizontálnych prechodov, aby sme odstránili vzduch z cesta.
5. Rúru predhrejeme na 170 ° Celzia. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút. Cesto necháme vychladnúť.
6. Čokoládový krém: 350g orieškovej čokolády nasekáme nadrobno. Čokoládu vložíme do misky. Na vrch nalejeme 150 ml horúcej tekutej smotany. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne čokoládový krém.
7. Kávový krém: Do misky dáme 100 g cukru. Pridáme 2 čajové lyžičky instantnej kávy a 2 čajové lyžičky vody. Niekoľkokrát premiešame lyžičkou. Pridáme 500g mascarpone a 200g tekutej šľahačky, studenej z chladničky. Mixérom miešame niekoľko minút, kým nevznikne tuhý krém. Hotový krém odložíme do chladničky.
8. Cesto po vychladnutí rozkrojíme pozdĺžne na 2 polovice. Prvý plát položíme na podnos. Pokvapkáme ho 40 ml šťavy z ananásového kompótu. Navrch plátu rovnomerne rozotrieme predtým pripravený čokoládový krém.
9. Na čokoládový krém poukladáme vrstvu obľúbených sušienok namočených v káve. Na vrstvu sušienok rovnomerne rozotrieme polovicu kávového krému .
10. Potom položíme druhý plát cesta, pokvapkáme ho zvyšnou šťavou z ananásového kompótu. Navrch rovnomerne rozotrieme druhú polovicu kávového krému.
11. Hotový koláč dáme vychladiť do chladničky a ozdobíme ho strúhanou čokoládou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj : ideideretete.net