Luxusné kávové krémové rezy!

Kávový krémový koláč
Kávový krémový koláč

Užite si skvelú chuť kávy v tom jemnom krémovom dezerte.

Potrebujeme na cesto:

  • 6 ks vajcia
  • 120 g cukor
  • 150 g hladká múka
  • 30 ml slnečnicový olej
  • 5 g prášok do pečiva
  • 30 ml mlieko
  • štipka soli
  • vanilková esencia alebo vanilkový cukor

Potrebujeme na kávový krém:

  • 2 čajové lyžičky instantnej kávy
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml tekutej šľahačky
  • 100 g práškového cukru

Potrebujeme na čokoládový krém:

  • 350 g čokoláda s lieskovými orieškami
  • 150 ml tekutá šľahačka

Potrebujeme ostatné:

  • 80 ml šťava z ananásového kompótu
  • 150 g maslové sušienky
  • 100 ml studená káva
  • čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Do veľkej misy dáme bielky zo 6 vajec so štipkou soli. Bielky šľaháme mixérom asi 10 minút. Potom pridáme 120 g cukru a vyšľahajte tuhý sneh.

2. Do druhej misky dáme 6 žĺtkov s 30 ml oleja a premiešame. Premiešané vlejeme v niekoľkých dávkach do snehu. Pridáme vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor.

3. V inej miske zmiešame 5 g prášku do pečiva s 30 ml mlieka. Zmes nalejeme do vaječného krému. Navrch preosejte 150 g múky. Múku primiešajte v 2-3 častiach pomocou šľahača, širokými pohybmi zdola nahor.

4. Zmes vylejeme na plech (25×25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Špáradlom urobte niekoľko vertikálnych a horizontálnych prechodov, aby sme odstránili vzduch z cesta.

5. Rúru predhrejeme na 170 ° Celzia. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút. Cesto necháme vychladnúť.

6. Čokoládový krém: 350g orieškovej čokolády nasekáme nadrobno. Čokoládu vložíme do misky. Na vrch nalejeme 150 ml horúcej tekutej smotany. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne čokoládový krém.

7. Kávový krém: Do misky dáme 100 g cukru. Pridáme 2 čajové lyžičky instantnej kávy a 2 čajové lyžičky vody. Niekoľkokrát premiešame lyžičkou. Pridáme 500g mascarpone a 200g tekutej šľahačky, studenej z chladničky. Mixérom miešame niekoľko minút, kým nevznikne tuhý krém. Hotový krém odložíme do chladničky.

8. Cesto po vychladnutí rozkrojíme pozdĺžne na 2 polovice. Prvý plát položíme na podnos. Pokvapkáme ho 40 ml šťavy z ananásového kompótu. Navrch plátu rovnomerne rozotrieme predtým pripravený čokoládový krém.

9. Na čokoládový krém poukladáme vrstvu obľúbených sušienok namočených v káve. Na vrstvu sušienok rovnomerne rozotrieme polovicu kávového krému .

10. Potom položíme druhý plát cesta, pokvapkáme ho zvyšnou šťavou z ananásového kompótu. Navrch rovnomerne rozotrieme druhú polovicu kávového krému.

11. Hotový koláč dáme vychladiť do chladničky a ozdobíme ho strúhanou čokoládou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj : ideideretete.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *